NOAH logo
Forsiden > Bli frivillig for dyrene…

Bli frivillig for dyrene – få råd og tips her!

Alle kan gjøre noe for å forbedre dyrs situasjon på en eller annen måte. Enten du liker å skrive, diskutere, demonstrere eller om du rett og slett vil hjelpe dyr i små hverdagslige ting.

NOAHs nyhetsbrev for frivillige

Dette er en fin måte å hjelpe til med blant annet hastesaker. Du vil få tilsendt en e-post når det trengs hjelp til å kontakte politikere, protestere mot dyremishandling, være med på dugnader og demonstrasjoner eller på andre måter gi din stemme for dyrene. Her vil du også få tips om store og små arrangementer. Meld deg på ved denne linken.

Aktivitetskalender

På høyre side på forsiden av NOAHs hjemmesider vil det til enhver tid stå informasjon om arrangementer, demonstrasjoner og merkedager som man kan delta på. Vil du arrangere noe selv for NOAH eller gjøre noe aktivt, ta kontakt med oss i god tid før så vi kan hjelpe til og legge det ut i kalenderen vår, og sende ut via våre kanaler. Send e-post til frivillig@dyrsrettigheter.no

NOAH-CREW

I NOAHs frivilligavdeling jobber vi med å planlegge og gjennomføre arrangementer i hele Norge. Vi arrangererer stand på messer og festivaler, løpeseddelutdelinger og plakatopphengninger – i tillegg til større aksjoner og arrangementer som NOAHs Fakkeltog mot pels. Vårt mål er å spre kunnskap om og engasjement for dyrene, slik at de kan få de rettighetene de fortjener. Men, vi trenger faste aktive som har lyst til å vie litt ekstra av sin fritid. Kunne du tenke deg å være med i NOAH-CREW? Send en e-post til frivillig@dyrsrettigheter.no for mer informasjon om hva dette innebærer. Du må være villig til å gjøre noe aktivt ca. 1-2 ganger i mnd.

Vi har NOAH-CREW som arrangerer ting i flere norske byer, og har frivillige i hele landet! Ta kontakt med oss på frivillig@dyrsrettigheter.no :)

Som en del av NOAH-CREW kan du for eksempel hjelpe til ekstra mye med en bestemt kampanje. Våre hovedkampanjer er sirkus, pels, hvalfangst, selfangst, vegetar, dyreforsøk, rovdyr og dyrs rettsvern. Eller kanskje du vil være med i NOAHs festival-team og reise rundt på forskjellige arrangementer og festivaler? Ta kontakt med frivilligkoordinator på frivillig@dyrsrettigheter.no

Tips og råd til hva du kan gjøre

Det er mye du kan gjøre for å hjelpe dyrs situasjon i samfunnet. Her kommer noen tips og råd.

 • Gjør dine meninger kjent i tidskrifter i form av innlegg eller leserbrev. Registrer din opinion til media (TV, radio, aviser, tidskrifter osv.) ved å ringe eller skrive. Alle protester, klager, ønsker osv. blir registrert og gir media et bilde av det folk er opptatt av.
 • Bruk din makt som forbruker, si fra når det er et produkt du ikke liker eller noe du savner i butikkene. Spør etter soyamelk på kafé, mer vegansk mat i kafeteriaen på jobben, eller mer utvalg i nærbutikken. Reager på salg av levende hummer hvor man kan velge ut et dyr som skal kokes levende, fugler eller andre dyr i dyrebutikker eller bruk av dyr som underholdning på diverse arrangementer. Jo flere som viser sitt engasjement for dyr, jo mer sannsynlig er det at saken blir belyst av media og forbedret av produsentene. Husk at ros kan være minst like viktig som ris.
 • Kutt ut kjøtt, fisk, kylling, melk, egg, ost og alle produkter dyr blir tvunget til å produsere. Les mer om de gode grunnene til å velge vegetarisk her.
 • Hjelp til på NOAHs kontor i Oslo alle hverdager, vi trenger hjelp og det er en flott mulighet til å lære mer om hva vi gjør og hvordan du kan hjelpe dyr på egen hånd. Kontakt NOAH-kontoret om du er interessert i mer informasjon: tlf: 22 11 41 63 / mail: register@dyrsrettigheter.no Vi holder til i Dronningensgate 13, 0152 Oslo.

Hjelp NOAH å bli større

Last ned bildet over og legg ut på bloggen din med link til www.dyrsrettigheter.no/medlem

 • Med flere medlemmer blir NOAH sterkere både i antall mennesker som viser at de støtter dyrerettighetsbudskapet, men også fordi den økonomiske støtten styrker NOAHs arbeid. Ditt bidrag som medlem er helt grunnleggende for dette arbeidet!
 • Bli månedsgiver og gi en fast sum hver måned. Ved å bli medlem i NOAH bidrar du til at vi kan styrke vårt arbeid for dyrene. Inntekter fra månedsgivere gir NOAH en mer stabil økonomi og bedre forutsetninger for å kunne planlegge og utføre vårt arbeid for dyr.
 • Det er også mulig å gi et enkeltbidrag direkte til vårt kontonummer 7878.05.14336 eller gjennom PayPal.

Hjelp til på nett

Last ned bildet over og legg ut på bloggen din med link til www.dyrsrettigheter.no/medlem

 • Har du en blogg, kan du skrive om noe som engasjerer deg med dyrevern eller topp ti grunner hvorfor du liker NOAH. Vi har også bannere man kan legge ut, last ned en av de vi har her på siden. Bruk gjerne bilder og tekst fra våre nettsider og skriv hvor du har fått det fra.
 • Bli vår venn på nettsamfunn som facebooktwitter og instagram. Følg oss på youtube og kommenter og trykk liker på våre videoer, oppdateringer og bilder. Inviter gjerne vennene dine også.
 • Spre linker, videoer og nyheter fra våre nettsider til venner og kjente i sosiale medier!

Påvirk de rundt deg

 • Snakk med andre om dyrs rettigheter så ofte du har mulighet, og diskuter med folk i forskjellige sammenhenger. De fleste har en mening enten for eller imot, hold deg oppdatert ved å lese på nettsidene våre, i NOAHs Ark eller andre medier. Er du opplyst og vet hva du snakker om, hjelper det deg å tale dyrenes sak. Bestill gratis materiell fra oss.
 • Lag dyrevennlig mat til venner og kjente, og del samtidig ut oppskrifter og informasjon om veganisme. Prøv deg frem med forskjellige oppskrifter og fortell andre hvordan de kan bytte ut animalske produkter i matretter de vanligvis pleier å lage.
 • Gi etiske julegaver og bursdagsgaver til folk. Bestill fra NOAH shop eller andre nettsteder som selger produkter som ikke er testet på dyr, filmer, klær, dyrerettighetsbøker etc. Eller kjøp produkter hos Lush, i helsekostforretninger eller andre steder som selger dyrevennlige produkter.
 • Oppfordre folk til å sterilisere, kastrere og øremerke katten sin. Det er ikke sant at en katt må få et kull før den kan bli sterilisert. P-piller er et usikkert alternativ for katten din, som også kan øke risikoen for kreft. Merker du katten din er det lett å spore hva som har skjedd om den blir borte. Det er tusenvis av hjemløse katter i Norge allerede, ikke la det bli flere!
 • Tenk deg om før du eller noen du kjenner gir til et «godt formål». Mange velmenende foreninger støtter forskning på dyr. Finn ut hva dine penger brukes til eller presiser at pengene ikke må gå til dyreforsøk, men til f.eks. forebyggende arbeid, omsorg eller rehabilitering.

For studenter

 

 • Hold foredrag på skolen, vis filmer eller diskuter i timen med de andre studentene. Del ut vegetarisk startpakke fra NOAH eller annen informasjon.
 • Hvis du studerer realfag, bestill NOAHs løpeseddler om etisk læring og forsøksdyrfri undervisning. Snakk med lærere og evt. rektoren din om alternativer til disseksjon og testing på dyr.
 • Har du et skap på skolen, dekorer det med klistremerker, bilder og plakater for dyrs rettigheter.
 • Snakk med ledelsen på skolen din, eller evt. kafeteria personellet og prøv å introdusere flere veganske alternativer. En salat med ost er ikke godt nok tilbud. 
 • Stopp skoleturer til sirkus som bruker dyr og dyrehager. Vis NOAHs sirkusfilm «Tvunget til å underholde», eller del ut NOAHs sirkusrapport. Du kan også donere vår sirkus DVD til biblioteket på skolen din. Denne kan du bestille fra NOAHshop.

Demonstrer

 • Det finnes mange måter å demonstrere på, enten det er i det små hvor man deler ut løpesedler utenfor sirkus eller pelsbutikk. Dette kan du gjøre alene, eller sammen med venner. Om man er flere kan man samle et gatesirkus, samle inn underskrifter, ha filmfremvisning eller gå i protest-tog.
 • Er det sirkus i byen? Ta kontakt med NOAH, ta bilder, film og dokumenter forholdene for dyrene. For råd og tips, send e-post til support@dyrsrettigheter.no Snakk med butikkeiere som henger opp plakater for sirkus, ofte blir de bestukket med gratisbilletter eller rabattbilletter. For flere tips om hva du kan gjøre for dyrene på sirkus, se her.
 • Ta kontakt med oss for å bestille løpesedler og annen informasjon på frivillig@dyrsrettigheter.no

Spre informasjon

 • I din hverdag besøker du mange steder (butikker, jobb, skoler, biblioteker, venteværelser osv.) Dette gir deg god anledning til å spre informasjon om det som opptar deg. Del ut i gågater, putt i postkasser, på bilruter osv. Ha alltid med deg en liten bunke løpeseddler.
 • Heng plakater på tavler, lysstolper osv. (Husk å alltid følge lokale regler for plakatopphenging)
 • Doner NOAHs magasiner til ditt lokale bibliotek, og be de ta inn bøker/tidskrifter du synes mangler.
 • Legg ut tidsskrifter på venteværelser etc.
 • Dersom du er elev/student eller medlem av en forening/klubb kunne du f.eks. arrangere en debatt-time eller temadag.
 • Det du går i kan bære et budskap. T skjorter, buttons og klistremerker (på baggen eller bilen) kan fortelle folk hva du mener. Ta en titt i NOAHshop for diverse artikler.
 • Snakk med venner om hvordan dyr blir behandler på pelsfarmer, i industrielt husdyrhold eller sirkus, i butikken, i køer og andre steder hvor folk kan “overhøre” hva dere sier.

Kontakt med dyr

 • Før du tar ansvar for et dyr, finn ut hva det innebærer. Les bøker om emnet og snakk med folk som har erfaring. Aldri kjøp dyr fra dyrebutikker eller oppdrettere, det er utallige dyr som trenger omplassering. Husk, for hver hund eller katt som blir kjøpt fra oppdretter er det et omplasseringsdyr som ikke får et hjem. Les mer om adopsjon her
 • Husk at for katt er det svært viktig at katten kastreres/steriliseres. Det finnes tusenvis av hjemløse katter i Norge som lider. For å lette gjenforening i tilfellet tap er det viktig med en adresse eller telefonnummer på halsbånd og ID-merke. Les mer om hjemløse katter her
 • Tenk på dyrene i ditt nærmiljø. Prøv å få omplassert hjemløse kjæledyr. Dersom du velger å mate fugler, mat dem jevnlig, de kan bli avhengige av deg. Lær førstehjelp for skadde dyr, forlatte ungfugler osv.
 • Ikke skad «skadedyr» – bruk ufarlige alternativer. Sett ut reirkasser for fugler og tenk på f.eks. pinnsvinbol før du rydder bakgården. Oppdager du fangstfeller i naturen, så fjern dem (forsiktig!). Hvis fellen ikke er merket med navn/adresse kan du anmelde forholdet.

Uendelige muligheter

 

 • Kjøp miljø- og dyrevennlig produkter.
 • Bruk ikke pels, selv om det “kun” er som pynt på jakker eller sko. Ved å kjøpe lær støtter du kjøttindustrien. Prøv derfor lærfrie vesker, hansker, belter og sko. Unngå også andre klesplagg som er laget av dyr. Les mer om pels her
 • Si fra til parfymeriet eller helsekostforretningen at du kun er ute etter kosmetikk og husholdningsprodukter som ikke er testet på dyr. Skriv til produsentene av produktene. 
 • Unngå sirkus, dyrehager og andre utstillinger av dyr som underholdning. Å være med på dette fremmer ikke respekt for dyr.
 • Har du bilder eller film av dyr på pelsfarmer, slakteri, sirkus etc. eller generelle bilder du har tatt selv av dyr som NOAH kan bruke fritt, send til oss på support@dyrsrettigheter.no

Hvem vil ikke ha et samfunn hvor alle dyr får leve i frihet og ingen blir utnyttet eller drept? Et slikt samfunn kan vi selv skape – og hver og en kan begynne med seg selv. For mer informasjon om hvordan du kan hjelpe dyr, les mer på nettsidene våre eller kontakt koordinator i NOAH på frivillig@dyrsrettigheter.no

Sammen kan vi forandre dyrenes situasjon!

Message Us on Facebook