NOAHs sirkusparade 2010


For andre året på rad arrangerte NOAH – for dyrs rettigheter en sirkusparade for å feire sirkus og andre underholdningsformer som ikke bruker dyr under parolen «Ja til sirkus – uten dyr».

Artisten Diego underholdt store og små.

NOAH har siden vi startet for over 20 år siden jobbet med å forby dyr i underholdning som sirkus. Nå kommer det fler og fler såkalte nysirkus som ikke bruker dyr, men satser på kvalitet og menneskelige talenter istedenfor «billige triks» påtvunget dyr.

I fjor ble det arrangert en sirkusparade på den offisielle sirkusdagen 18 april og det var rundt 50 oppmøtte. I år var det rundt 150 stykker som var med i paraden og som møtte opp med kostymer og sminke.

– Det var gøy å se hvor mange som møtte opp, og vi håper det blir enda flere til neste år! De siste årene har det blitt økt fokus på hvordan dyrene har det på sirkus, samtidig som fler sirkus starter opp uten dyr, så det er en positiv utvikling, sier koordinator for NOAHs sirkuskampanje Thomas Hvål Olsen som arrangerte paraden.

Pain Solution leverte et forrykende show.

Paraden besto av artister, aktivister og klovner. Det var kostymer, levende musikk, ballonger, bannere og plakater.

– Det var kjempegøy å gå i parade, jeg er glad i dyr og jeg liker å kle meg ut, sa Emily på fem år.

I spikersuppa var det show etter paraden fra artisten Diego og Pain Solution.

– Dette arrangementet skal være til glede og inspirasjon for store og små – selv om det er tragisk med dyr i sirkus, fokuserer NOAHs Sirkusparade på de positive mulighetene vi har for å glede oss over sirkus helt uten dyr. Dette er mye bedre for barna enn å ta de med til Arnardo som for tiden er på turné i Oslo, avslutter Olsen.

Det finnes flere sirkus, ny-sirkus og sirkus-skoler som ikke utnytter dyr. NOAH oppfordrer å dra på deres forestillinger og støtte underholdning uten bruk av tvang og overgrep mot dyr.

Her er en liste over dyrevennlige sirkus.

Les mer om vår sirkuskampanje på www.sirkus.info.