Stopp dyreforsøk i EU/EØS


I 2013 kom forbud i EU/EØS mot dyretestet kosmetikk, en stor seier for dyrene! NOAH jobbet lenge, sammen med mange andre organisasjoner, for dette forbudet. Nå viser det seg at et smutthull i reglene har ført til store mengder dyreforsøk for kosmetikk. Europeiske organisasjoner har startet et European Citizens’ Initiative, og sikter mot en million underskrifter for å få tettet smutthullet. Men nordmenn kan ikke signere dette – NOAH har derfor startet en støttekampanje her som DU kan signere for å bidra til saken!

Bildet viser en mus som holdes nede under dyreforsøk

Underskriftskampanje mot dyreforsøk i EU/EØS

2,739 signaturer

Del underskriftskampanjen med vennene dine:

   


Siste signaturer
2,739 Heidi . jan 21, 2022
2,738 Fredrikke H. jan 21, 2022
2,737 Tora M. jan 20, 2022
2,736 Ine M. jan 20, 2022
2,735 Isabelle e. jan 20, 2022
2,734 Tone Marit H. jan 20, 2022
2,733 Ingrid K. jan 20, 2022
2,732 Mina H. jan 20, 2022
2,731 michelle n. jan 20, 2022
2,730 Natalie T. jan 20, 2022

NOAHs krav til EU mot dyretesting

NOAH krever at EU/EØS sørger for utfasing av alle dyreforsøk og tetter smutthullene som har gjort at kosmetikk er blitt dyretestet tross forbudet! Det viser seg av en ny analyse at det er funnet kjemikalier som er testet på dyr i hundrevis av fuktighetskremer, leppestifter, balsam og solkrem laget i EU/EØS, på grunn av et smutthull. Etter at forbudet trådte i kraft i 2013, er det likevel blitt gjort over 100 eksperimenter på blant annet mus og kaniner, der kjemikaliene er blitt brukt utelukkende til kosmetikk. Det er en motstridende EU-forskrift laget for å beskytte arbeidere mot farlige kjemikalier som har gjort at flere kjemikalieprodusenter har «sikret seg» ved å teste kjemikalier på dyr til tross for forbudet. Over 250 000 mennesker i EU har allerede signert et opprop – European Citizens’ Initiative – for forsøksdyrene med krav til endringer. Norske statsborgere får ikke signert oppropet i EU, fordi Norge ikke er med i EU. Men det er like viktig at vi viser vår motstand, da dette like mye berører oss gjennom EØS. Med denne kampanjen i regi av NOAH kan nordmenn støtte opp om følgende krav:

1. Verne om og styrke et lovforbud mot dyreforsøk av kosmetikk. Innføre lovendringer som beskytter forbrukere, arbeidstakere og miljøet fra alle kosmetikkingredienser, uten at det noen gang brukes noen slags dyreforsøk i forbindelse med dette.
2. Smutthullet i arbeidsforskriften må tettes/EU’s REACH-forordning må endres. Sikre at menneskers helse og miljøet beskyttes uten at det tilføyes nye krav til dyreforsøk.
3. Modernisere vitenskapen i EU. EUs løfter om utfasing av alle former for dyreforsøk må realiseres innen nytt EU-parlament velges.

NOAH har jobbet mot bruk av dyr i forsøk i 30 år, og jobbet hardt for regelverket mot dyretestet kosmetikk. Det er uhørt at man ikke skal kunne stole på regelverk som totalforbyr dyretesting på kosmetikk. Signer kampanjen og bidra til å legge press på EU!

NOAH vil levere underskriftene med en henvendelse til EU-kommisjonen når European Citizens’ Initiative er ferdig. NOAH kjemper også for at Norge skal gi tilsvarende løfte om utfasing av dyreforsøk som er gitt i EU.

Vil du støtte NOAHs arbeid for dyr i forsøksindustrien? Bli gjerne medlem her.