Rekordmange jerver skutt under jakten

hovedfoto: Erik Frøystein

Miljødirektoratet melder nå i en pressemelding at det er skutt rekordmange jerv under årets lisensjakt og at "det samlede uttaket er svært høyt".

Til tross for at jerven er sterkt truet, er det hvert år tillatt for jegere å skyte jerv i såkalt lisensfelling. Under årets jakt har det blitt skutt rekordmange individer, og antallet drepte dyr har økt for hvert år siden 2018. Jervebestanden trenger positivt fokus og beskyttelse, og forfølgelsen av dem er ikke annet enn uverdig.

Til tross for rekordhøyt antall drepte jerver melder Miljødirektoratet at de vurderer «ekstraordinært uttak» også i år.[1] NOAH mener dette er helt uakseptabelt. «Ekstraordinært uttak» innebærer blant annet hijakt – en lovstridig og sterkt uetisk jaktform som det nå bør settes et endelig punktum for.

Åpnes det nå for ekstraordinær hijakt er dette etter NOAHs syn miljøkriminalitet i statens regi. Det er ille å se at den hensynsløse politikken mot ville dyr fortsetter år etter år, til tross for at vi står midt i en naturkrise. Jerv er en norsk ansvarsart, og det er på tide at vi faktisk begynner å ta ansvar for jerven.  NOAH startet nylig en underskriftskampanje mot hijakten, som du kan signere her.

Foto: Statens Naturoppsyn

NOAH jobber for et forbud mot hijakt. Støtt oss ved å bli medlem!