Nye avsløringer fra pelsfarmer i europa


hovedfoto: FFA/HSI

Denne uken publiseres nye avsløringer fra pelsfarmer i hele Europa, i forkant av at EU vurderer et forbud mot pelsfarming den 6. desember.

Fur Free Alliance, hvor NOAH er norsk partner, publiserte denne uken nytt filmmateriale som avslører grusomme forhold ved en rekke europeiske pelsfarmer. Som forventet ser man minker, rever og mårhunder med alvorlige skader, sykdommer og tvangsadferd.

Det siste året har flere av NOAHs kolleger fra FFA gjennomført skjulte undersøkelser på pelsfarmer i 6 land i Europa. Videomaterialet fra gårdene i Polen, Finland, Latvia, Spania, Litauen og Danmark viser det vi allerede kjenner godt til – dyr med store åpne sår, avrevne ører og haler.. Levende dyr innesperret sammen med døde dyr. 20 land i Europa har allerede vedtatt forbud mot pelsdyroppdrett.

EU-kommisjonen har nå makten til å stoppe pelsdyrenes lidelser i Europa.

Denne uken skal EU-kommisjonen behandle medborgerinitiativet som samlet over 1.7 millioner signaturer for et forbud mot pelsdyroppdrett i hele EU. NOAH bidro til å samle inn signaturene, og håper nå kommisjonen tar pelsdyrenes lidelser på alvor.

Filmmaterialet viser at pelsfarming er en kontinuerlig historie av lidelse. I Norge har vi klart å stoppe dette, og de siste farmene stengte i år. Men Norge kan og må gjøre mer; vi må få et importforbud mot pels for å gi et tydelig signal til verden om at denne industrien ikke har livets rett. Det er uholdbart at Norge både fortsetter å importere pelsprodukter, og dessuten investerer i pelshandel via Oljefondet.

NOAH fortsetter arbeidet for et importforbud

Importforbud mot pels ble behandlet av Stortinget i år, og nedstemt av AP, SP, KrF, Høyre og FrP. Samtidig pågår en prosess i EU, som kan ende med at hele EU forbyr både produksjon og import av pels. I Europa er nå Finland og Polen de to største produsentene av pels, men NOAH var nylig i Finland for å møte parlamentspolitikere for nettopp å snakke om et mulig forbud.

Pelsbransjen i verden er i fritt fall, og til og med pelsfarmerne selv vet hvilken vei det går. Likevel dør millioner av dyr hvert år mens bransjen prøver å klore seg fast en stund til. Det er uverdig, og Norge bør her klare å være et foregangsland som gir et tydelig signal til verden. NOAH mener at om norske politikere ikke liker det de ser på film fra utenlandske pelsfarmer, så bør de heller ikke tillate at pelsen fra disse dyrene importeres og selges i Norge.

Hjelp oss ved å signere vår underskriftskampanje mot pelsimport, og vår underskriftskampanje for et globalt forbud mot pelsdyroppdrett.

 

Støtt NOAHs arbeid for en pelsfri verden
Bli medlem!