Forby pelsimport!


hovedfoto: Jo-Anne McArthur

Nesten 200 000 signerte NOAHs underskrifts­kampanje for forbud mot pelsdyroppdrett, nå som kampen er vunnet, trenger vi din hjelp til å få importforbud mot pels!

13. juni 2019 stemmer Stortinget over loven om forbud mot pelsdyroppdrett – og det vil fra 2025 bli slutt på rev og mink i trange bur. Et naturlig neste steg nå er å vedta forbud mot import av pelsprodukter, slik at Norge heller ikke bidrar til at dyr lider i pelsdyroppdrett i andre land.

Nordmenn flest handler ikke pels. Allerede har samtlige av norske motemagasiner i samarbeid med NOAH, sagt nei til å vise pels i sine magasiner, og Oslo Fashion Week ble verdens første pelsfrie moteuke allerede i 2010. Over 200 norske moteaktører og 200 kulturpersonligheter har signert NOAHs kampanje mot pels, og hundrevis av butikker er på NOAHs pelsfrie liste.

India innførte i 2017 et importforbud mot pels, og dette diskuteres nå også i flere land bl.a. Storbrittania. Tidligere har byene Sao Paolo, San Francisco og West Hollywood vedtatt lokale forbud mot import og salg av pels, og i 2018 vedtok California som stat også et forbud. Et importforbud mot pels er mulig så fort pelsdyroppdrett vedtas forbudt i Norge – det er hjemmel for dette i dyrevelferdsloven. Idag har India et slikt forbud, og det diskuteres i flere land bl.a. i Storbritannia. Pelsdyroppdrett innebærer store lidelser for dyrene, uansett hvor i verden det produseres, Norge bør gå foran som et godt eksempel og ikke bidra til dyrs lidelse i andre land heller!

Sammen klarte vi å få et forbud mot pelsdyroppdrett i Norge – la oss sammen få på plass et importforbud også!

Vis din støtte og signér underskriftskampanjen!

Del lenken med venner og familie:  https://www.change.org/p/forby-pelsimport