Forby pelsimport!


hovedfoto: Jo-Anne McArthur/We Animals

Sammen fikk vi på plass et forbud mot pelsdyroppdrett i Norge. Nå som kampen er vunnet, kjemper NOAH for et forbud mot pelsimport. Les mer om hvordan du kan hjelpe!

Fra 2025 vil det bli slutt på rev og mink i trange bur i Norge, og dette er en stor seier for pelsdyrene og dyrevenner landet over. Du kan lese mer om NOAHs arbeid for pelsforbudet i Norge her. Nå tar NOAH kampen videre, og jobber for et importforbud mot pels: La oss sammen få slutt på at Norge bidrar til at dyr lider i pelsdyroppdrett i andre land. Med et importforbud vil Norge sende et tydelig signal til resten av verden om at tiden er ute for pelsindustrien!

Visste du at chinchillaer holdes i trange bur for pelsens skyld i flere europeiske land? At kaniner er blant dyrene som utnyttes i pelsindustrien internasjonalt? Og at coyoter fanges i smertefulle feller hvor de risikerer å lide i dagevis, for å bli til krager på bl.a. Canada Goose-jakker? Dette kan vi bidra til å få slutt på med et importforbud på plass!

Foto: PETA

Kaniner opplever ubeskrivelige lidelser i pelsindustrien. Et importforbud vil bidra sterkt til å få slutt på denne utnyttingen.

Støtt oss i arbeidet for et forbud ved å bli medlem:

Et importforbud mot pels er mulig når forbud mot pelsdyroppdrett er vedtatt i Norge – det er hjemmel for dette i dyrevelferdsloven. I dag har India et slikt forbud, og det diskuteres i flere land, bl.a. i Storbritannia. Pelsdyroppdrett innebærer store lidelser for dyrene, uansett hvor i verden det produseres. Norge bør gå foran som et godt eksempel og ikke bidra til dyrs lidelse i andre land.

Nordmenn flest handler ikke pels. Allerede har samtlige av norske motemagasiner i samarbeid med NOAH, sagt nei til å vise pels i sine magasiner, og Oslo Fashion Week ble verdens første pelsfrie moteuke allerede i 2010. Over 200 norske moteaktører og 200 kulturpersonligheter har signert NOAHs kampanje mot pels, og hundrevis av butikker er på NOAHs pelsfrie liste.

Hjelp oss i kampen

Sammen klarte vi å få et forbud mot pelsdyroppdrett i Norge – la oss sammen få på plass et importforbud også!

Vis din støtte og signér underskriftskampanjen! Du kan også støtte arbeidet for en importforbud ved å bli medlem i NOAH.

Del lenken med venner og familie: https://www.change.org/p/forby-pelsimport

Foto: Jo-Anne McArthur/We Animals

Er du enig i at Norge burde vedta et importforbud mot pels?

Bli månedsgiver i dag og støtt NOAHs arbeid for dette: