Prada-gruppen sier nei til pels!

hovedfoto: Roger Brendhagen

NOAH er svært glade over å melde at Prada-gruppen idag sier nei til pels etter samtaler med Fur Free Alliance, hvor NOAH er norsk representant.

I dag har Prada-gruppen annonsert at de fra og med neste år ikke lenger vil bruke pels i sine design og produkter. I samarbeid med Fur Free Alliance, en koalisjon av mer enn 50 dyrevernorganisasjoner fra over 40 land hvor NOAH er norsk representant, har Prada-gruppen tatt beslutningen på bakgrunn av positiv dialog.

– Prada-gruppen er forpliktet til innovasjon og samfunnsansvar, og vår pelsfrie politikk er oppnådd etter en positiv dialog med Fur Free Alliance, LAV og The Human Society of the United States- og er en forlengelse av det engasjementet. Å fokusere på innovative materialer vil gjøre at selskapet kan utforske nye grenser for kreativt design, og samtidig møte etterspørselen etter etiske produkter, sier Miuccia Prada.

NOAH har bidratt i prosessen med en rapport om nordisk pelsoppdrett, som brukes i arbeidet til Fur Free Alliance. NOAH ønsker Prada-gruppen velkommen til den stadig voksende gruppen av designere og moteaktører som sier nei til pels.

NOAH er stolte av å være en del av Fur Free Alliance, som har spilt en viktig rolle i Prada-gruppens standpunkt mot pels. Det er en seier for dyrene at stadig flere aktører i moteindustrien nå tar avstand til pels, både for å møte kundenes krav til etiske klær, men også fordi de forstår viktigheten av å ta hensyn til dyreetikk og dyrevelferd. Her i Norge har vi i år endelig fått et vedtak om forbud mot pelsdyroppdrett, mens den norske motebransjen i lang tid har snudd ryggen til pels – og moteuken ble pelsfri i samarbeid med NOAH allerede i 2010. Det er med stor glede vi ser at stadig nye ledende motemerker blir pelsfrie.