Protestèr mot pelssalg!

Selv om pelsdyrnæringen i Norge er under avvikling, importeres det fortsatt pels som selges til forbrukere. Pelsfarmer, kleskjeder og butikker tjener fortsatt enorme summer penger på de store lidelsene pelsdyrene blir utsatt for. NOAH vil oppfordre alle butikker til å slutte å selge pels, og vi trenger din hjelp!

I 2019 kom seieren som NOAH hadde kjempet for i nesten 30 år – pelsdyroppdrett skulle endelig bli forbudt i Norge av hensyn til dyrevelferden. Næringen fikk en overgangstid, og NOAH har siden den gang jobbet for at farmene skulle legge ned så raskt som mulig. På nyåret i 2023 kom gladmeldingen om at den siste pelsdyroppdretteren i Norge er nedlagt! Likevel er det fortsatt fullt lovlig å importere og selge pels i Norge. Dette ønsker NOAH å stoppe, og har blant annet en underskriftskampanje for et importforbud mot pels (klikk her for å signere) og for et globalt forbud mot pelsindustri (klikk her for å signere). Nå har NOAH også startet en forbrukerkampanje for å få butikkene i Norge til å slutte å selge pels. Dette ønsker vi din hjelp til!

Send e-post til butikker som fortsatt selger pels!

For å legge press på butikkene som selger pels oppfordrer NOAH alle til å sende mail og informere dem om peldyrenes lidelser og stille spørsmål om hvorvidt de vurderer å fjerne pelsprodukter fra sitt sortiment. NOAH har skrevet en mal som du kan ta i bruk, dersom du ikke ønsker å skrive noe eget:

Hei!
Jeg ser at dere fortsatt selger produkter med pels. Pelsdyroppdrett innebærer store lidelser for dyrene, uansett hvem produsenten er, og her synes jeg dere bør gå foran som et godt eksempel og slutte å bidra til at dyr lider!
Det er allerede mange kleskjeder og motehus som har sagt nei til pels på grunn av at det assosieres med dyreplageri, så det å selge pelsprodukter sender ut et budskap om at man ikke bryr seg om dyrevelferd. De aller fleste nordmenn handler ikke pels og er imot pelsdyroppdrett, så her har dere ingenting å tape på å ta et dyrevennlig valg.
Har dere noen planer om å ta ut pelsprodukter fra sortimentet?
Med vennlig hilsen,
(navn)

NOAH vil veldig gjerne ha tilbakemelding dersom du får svar fra butikkene. Slik kan vi følge med på hvilke butikker som eventuelt vil slutte med pels, og hvilke vi må presse enda hardere. Tilbakemeldingene kan sendes til frivillighetskoordinator Lio på lio@dyrsrettigheter.no.

Butikker som fortsatt selger pels

NOAH har samlet en liste over butikker som har pelsprodukter i sitt sortiment. E-posten kan sendes til disse følgende butikkene: