Mote-Norge samler seg mot pels!

I samarbeid med NOAH - for dyrs rettigheter har tre av Norges moteprofiler - designer og stylist Kjell Nordström (Baron von Bulldog), motejournalist og redaktør Hilde Marstrander og designer Fam Irvoll - startet initiativet Mote mot Pels.

– Med Mote mot Pels ønsker vi å sende en klar beskjed om at en betydelig del av norsk motebransje tar avstand fra pels, enten det er under uverdige forhold på pelsfarmen, på kleshengeren, catwalken, kjendisfesten eller i motebladet. Vi tror at en egen, ren faggruppe mot pels fra motebransjen kan sende et viktig budskap til publikum, presse og politikere om at «pels» og «mote» ikke går hånd i hånd, sier motejournalist og redaktør Hilde Marstrander.

Les intervju i NOAHs Ark med Hilde Marstrander her.

Kjell Nordström holder appell i NOAHs Fakkeltog mot Pels.

– Ideen til Mote mot Pels kom da vi gikk i NOAHs Fakkeltog mot Pels. Av over 4000 mennesker i Oslo, var vi bare en håndfull fra den bransjen som faktisk er ansvarlig for at pelsen når publikum. Det ville vi endre på! Det har aldri vært, og kommer aldri å bli, vakkert å pynte seg med andres lidelse. Og bruk av ekte pels er dessverre synonymt med lidelse og dyreplageri, sier designer og stylist Kjell Nordström.

– Det har vært en super respons på kampanjen! Personlig har jeg vært på NOAHs demonstrasjoner mot pelsindustrien siden jeg var 14 år, så motstand mot å plage dyr for mote er helt grunnleggende. At vi kan bidra til bevissthet innenfor egen bransje er utrolig viktig for meg. Jeg forstår ikke dem som ikke bryr seg, men at de er i mindretall er helt klart, sier designer Fam Irvoll.

Mote-Norge mot pels

I løpet av et par uker har over 200 aktører fra norsk motebransje skrevet seg på – designere, stylister, fotografer, modeller og moteskribenter. Blant de signerende er flere moteredaktører – blant annet i Elle, KK, Cosmopolitan, Det Nye og Hjemmet.

Veterinær Siri Martinsen i NOAH – for dyrs rettigheter er glad for at Mote mot Pels reflekterer et så tydelig standpunkt i flere deler av mote-Norge:

Fam Irvoll intervjues i TV2 under NOAHs fakkeltog mot pels. Fam Irvoll er en del av mote mot pels.
Fam Irvoll i NOAHs Fakkeltog.

– NOAH er svært stolte over at Mote mot Pels har fått en så enorm oppslutning, og vi er glade for å kunne være en del av bevisstgjøringen rundt dyrevern i den norske motebransjen. Det er tydelig at mange mote-aktører i Norge er opptatt av etikk. Det er en fantastisk mulighet å kunne arbeide sammen med noen av de mest engasjerte gjennom initiativet Mote mot Pels, sier Martinsen.

Kjente navn på listen inkluderer Morten Qvale, Daniel Sørensen, Leila Hafzi, Knut Bry, Linda Sande, Linn Renée Blegeberg, Marcel Lelienhof, Margrethe Gilboe, Peter Løchstøer, Pål Laukli, Thomas Ryen, Tina Haagensen, Viktoria Winge, Charlotte Thorstvedt, Birger Løkeng, Ingeborg Heldal, Mette Møller, Rune Stokmo, Sandra Jensen, Silvany Bricen og Bjørn Opsahl.

Se komplett liste over 200 moteaktører som har signert «Mote mot Pels»‘ på www.MotemotPels.no. 

Vi trenger din hjelp for å kjempe for dyrenes rettsvern. Klikk her for å støtte vårt arbeid.