Global kampanje mot Max Maras pelsbruk


NOAH deltar nå i en global kampanje mot luksusmerket Max Mara for å få dem til å slutte å bruke pels. Kampanjen sammenfaller med moteukene i noen av verdens største motebyer.

9 Februar 2024 – I dag lanserer Fur Free Alliance en global kampanje som oppfordrer det italienske motehuset Max Mara til å følge i fotsporene til sine konkurrenter – inkludert Gucci, Versace, Armani, Prada, Valentino, Dolce & Gabbana og mange andre – ved å bli pelsfrie. Fur Free Alliance, hvor NOAH er norsk samarbeidspartner, har tidligere hatt svært suksessfulle kampanjer. I 2018 ba vi støttespillere over hele verden om å kontakte Prada for å be dem om å bli pelsfrie, og det italienske luksusmerket hørte på oppfordringene og ble pelsfrie året etter.

“Max Mara’s support for the archaic and cruel fur trade makes them look outdated and indifferent to animal suffering. Max Mara should join its fur-free peers  and choose compassion over profits.”

– Joh Vinding, chairman i Fur Free Alliance

Fur Free Alliance tidligere også jobbet med Gucci, Armani, Hugo Boss og mange andre for å få dem til å bli pelsfrie. I dag har over 1500 designere, butikker og merker lovet å bli pelsfrie og blitt medlem i Fur Free Alliance sitt Fur Free Retailer program. Kampanjen mot Max Mara vil finne sted under moteukene i New York, London, Milano og Paris. Fur Free Aliance er en koalisjon av 50 dyrevernsorganisasjoner i 35 land, og med deres rekkevidde vil dette sannsynligvis bli den største bedriftsrettede anti-pels kampanjen noensinne!

Den globale kampanjen tar sikte på flaggskipmerket Max Mara, så vel som hele Max Mara Fashion Group, inkludert alle gruppens merker som fortsatt bruker dyrepels, som Marina Rinaldi, SportMax og mange andre. For øyeblikket kan du blant annet finne minkhansker, jakker med revepels og produkter med vaskebjørn i Max Maras sortiment. Flere klesbutikker i Norge selger produkter med pels fra Max Mara sitt merke, og i februar i år har Max Mara planlagt å åpne sin første egne butikk i Norge.

«Når den første Max Mara butikken åpner i Norge, bør det være som en del av den pelsfrie motebransjen. Over 20 land i Europa har forbudt pelsproduksjon, inkludert Norge. Nå jobber NOAH for et importforbud. Inntil vi har dette, må motebransjen selv ta ansvar. Motehus med respekt for seg selv kan ikke ha noe med pelsbransjen å gjøre»

– Siri Martinsen, leder og veterinær i NOAH.

På pelsfarmer tilbringer dyrene hele livet i bur med nettingbunn, fratatt muligheten til å utføre naturlige atferd – kun for å drepes for pelsens skyld. I naturen risikerer dyr å bli holdt i feller i flere dager uten mat eller vann til fangstmennene kommer for å hente dem, ofte etter at dyrene har påført seg selv smertefulle skader i desperate forsøk på å rømme. Fellene som brukes til å fange dyrene er ofte smertefulle og ineffektive og både kjæledyr og andre ville dyr risikerer å bli skadet i disse. Pelsproduksjon er også ødeleggende for miljøet. Pelsfarmer og garverier pumper avfall og giftige kjemikalier inn i det omkringliggende miljøet.

Vil du bidra i kampanjen? Skriv gjerne en e-post til Max Mara for å la dem vite at du bryr deg om dyr og ønsker at de skal bli pelsfire (bruk gjerne malen nedenfor).

E-post: Info@maxmarafashiongroup.com

Subject: Max Mara – it’s time to go fur-free!

Dear Max Mara,

I am shocked and saddened that Max Mara continues to profit from the cruel fur trade when there are so many warm and fashionable alternatives available. I will not support Max Mara until it goes fur-free like so many of its competitors – including Gucci, Prada, Versace, Armani, Valentino and many more.

Please choose compassion and go fur-free. Thank you.

Følg gjerne opp e-posten ved å legge igjen en kommentar på en av Max Maras sosiale kanaler (Facebook, Instagram, Twitter og LinkdIn).

Vil du støtte NOAHs arbeid for dyrene?
Bli medlem: