Design mot pels


Det internasjonale konseptet Design Against Fur vekker interessen hos stadig flere designstudenter verden over.

Design Against Fur (DAF) er en konkurranse for designstudenter om å lage den mest fengende antipels-plakaten. Konkurransen arrangeres av Fur Free Alliance – et samarbeid mellom ca. 30 organisasjoner verden over som arbeider mot pelsindustrien. I Norge er NOAH konkurransens ansikt utad.

For hvert år har interessen for DAF økt  – bemerkelsesverdig nok særlig i de land hvor det meste av verdens pels ender opp; Kina og Russland. Konkurransen har fire regioner; England (hvor den startet), Russland, Kina og resten av verden. I den kinesiske konkurransen hadde i år over 12 000 studenter sendt inn sine bidrag, og de kinesiske studenter er ofte blant vinnerne av konkurransen totalt sett. Men også fra Norge var det i år flere deltagere enn tidligere – og en av dem klarte å komme med i kategorien “hederlig omtale”.  Og til neste år har alle engasjerte studenter en ny sjanse…

. . .

Vinnere 2010

De to gjeveste prisene i DAF-konkurransen er den internasjonale “Grand Prize”, som er det bidraget juryen mener er best av alle vinnerne fra alle regioner, og “People`s Choice Award”, som er det bidraget som får flest stemmer av publikum på nett. I 2010 gikk  “People`s Choice Award” til  Wang Shuai fra Kina (t.v.), og “Grand Prize” til Joe Stayte fra UK (t.h.).

. .

Dette norske bidraget, av Ingeborg Smiseth, fikk “hederlig omtale” under årets DAF-jury.  Dette er i følge DAF det beste bidraget fra Norge hittil.

Design Against Fur 2011

Vil du være med å konkurrere blant verdens designstudenter? DAF 2011 er nå lansert, og norske designstudenter kan melde seg på ved å gå til :
http://www.pelsut.no/design-against-fur/ Kanskje blir 2011 året hvor en norsk designstudent kaprer førsteprisen?

Artikkelen har tidligere stått på trykk i magasinet NOAHs Ark #3/2010.