Akershus Arbeiderparti mot pels!

Lørdag 12 mars arrangerte NOAH stand utenfor årsmøtet til Akershus Arbeiderparti. NOAH ønsket å gi mest mulig informasjon slik at de kunne gjøre en god avgjørelse for dyrene, og nå kommer utfallet av møtet - det var en enstemmig innstilling fra komiteen som gikk inn for at pelsdyroppdrett "bør avvikles".

I forkant av møtet og også på NOAHs stand ble det gitt ut informasjon om pelsoppdrett. Dette ga politikere som var på vei til inn hadde mulighet til å snakke med NOAH om eventuelle spørsmål og kommentarer de hadde i forhold til pelsoppdrett.

– Mange kom bort og ville snakke med oss og få mer informasjon, sier PelsUT-koordinator Elisabeth Frammer som var tilstede sammen med flere andre som hadde tatt turen ut på vegne av NOAH.

Frivillige fra NOAH håper på et Akershus arbeiderparti mot pels.
NOAH-stand utenfor møtet.

I følge Akershus AUF var det en enstemmig innstilling fra komiteen som gikk inn for at pelsdyroppdrett «bør avvikles». Under voteringen blant de 183 delegatene var det et overveldende flertall for innstillingen. Så stort flertall at det ikke ble foretatt telling. I tillegg inneholdt vedtaket bestemmelse om at de 50 millionene i subsidier skal gå til omtillingsmidler. Akershus Arbeiderparti er dermed et meget godt eksempel for Arbeiderpartiets landsmøte i april.

– Dette er fantastiske nyheter, og vi håper resten av Arbeiderpartiet velger å følge etter og vedtar å legge ned pelsdyrnæringen i Norge slik flere andre land allerede har gjort, sier leder i NOAH, Siri Martinsen.

Vi trenger din hjelp for å kjempe for dyrenes rettsvern. Klikk her for å støtte vårt arbeid.