Hjelp krigsrammede dyr på Gaza


hovedfoto: Sulala Animal Rescue

Dyrs lidelser blir ofte glemt i krig og konflikt, men mange ønsker fortsatt å hjelpe. Her har vi samlet noen måter man kan hjelpe dyrene på Gaza.

Per i dag er det fra hva NOAH erfarer kun én liten organisasjon, Sulala Animal Rescue, som hjelper dyrene på Gaza, og NOAH har ingen direkte kontakt med dem. Normalt sett er NOAH tilbakeholdne når det kommer til innsamling til organisasjoner og formål vi ikke selv kjenner godt til, fordi vi ønsker å være sikre på at donasjonene går uavkortet til formålene.

Fordi mange har et sterkt ønske om å hjelpe dyrene rammet av konflikten, og fordi situasjonen er kritisk har vi valgt å gjøre et unntak, og har derfor her valgt å dele informasjon om hvor man kan donere dersom man ønsker å gi et bidrag til å hjelpe dyr rammet av situasjonen i Gaza.

Sulala Animal Rescue

Den lille organisasjonen ble grunnlagt av Saeed Al Err i 2006, og har siden da hjulpet et stort antall hjemløse hunder og katter. Organisasjonen drifter flere sheltere, som huser hundrevis av hjelpetrengende hunder og katter. Sulala Animal Rescue er per i dag den eneste organisasjonen NOAH kjenner til som hjelper dyrene på Gaza. Krigen har nå ført til at mange flere dyr har blitt hjemløse, og grunnet stengte grenser er det enormt behov for mat, medisiner og veterinærutstyr. Sulalas arbeid har blitt omtalt i flere store aviser, blant annet i The Guardian.[1]

Hvordan kan du hjelpe dyrene på Gaza?

Dersom man ønsker å bidra til å hjelpe dyrene på Gaza kan man støtte Sulala Animal Rescue. På organisasjonens nettside finner du informasjon om hvordan du kan donere. 

Du kan også hjelpe ved å kontakte internasjonale organisasjoner, FN og politikere for å be dem legge press på myndighetene slik at dyremat, medisiner og veterinærutstyr kan sendes over grensene. Sulala Animal Rescue har laget en liste over organisasjoner man kan kontakte, samt et forslag til hva man kan skrive. Listen finner du her.

NOAH har også tidligere hjulpet krigsrammede dyr

NOAH har tidligere samlet inn penger til å hjelpe krigsrammede dyr i Ukraina. I Ukraina har NOAH direkte kontakt med vår samarbeidspartner i Fur Free Alliance, UAnimals, og har dermed hatt mulighet til å samle inn midler og overføre disse til UAnimals arbeid for dyrene der. Du kan lese mer om vår innsamling for krigsrammede dyr i Ukraina her.

Foto: Sulala Animal Rescue

Støtt NOAHs arbeid for alle dyr
Bli medlem!

Kilder

  • [1] The Guardian, "Pet rescue in Gaza: one man’s mission to care for abandoned animals", 11.04.22..