Vel bekomme, Oslo!

Lørdag 25. august gikk NOAHs årlige vegetarstand igjen av stabelen. Og hvilken erfaring sitter vi igjen med? Oslo vil ha vegetarmat, det skal være sikkert!

Allerede klokken 11 var ivrige NOAH frivillige i gang med å sette opp telt, bannere og griller til vegetarstand utenfor Stortinget, i Karl Johans gate. Værmeldingen hadde vært hyppig skiftende dagene i forveien, men det så ut til at sola skjønte at den hadde best i å komme ut og skinne på budbringerene av dette viktige budskapet – det er både viktig og enkelt å velge vegetarisk!

I tillegg til informasjonsbrosjyrer og NOAHs splitter nye Vegetarmagasin, hadde vi noe som var hakket bedre enn en gulrot i bakhånd, for å vekke forbipasserendes interesse.

Over 50 pakker med falafeler og store mengder med vegetarburgere med potetsalat skulle deles ut til alle som ville ha. På denne måten ønsket vi å vise kvinnen og mannen i gata at vegetarmat kan være både raskt, mettende og ikke minst utrolig godt.

Og dette budskapet så ut til å nå igjennom. Folk begynte tidlig å strømme til for å få en smakebit av maten, og det tok ikke lang tid før det dannet seg lange køer ved standen.

Kjente fjes besøkte NOAHs vegetarstand

Ekstra stas var det da popartist Anine Stang dukket opp for å dele ut informasjon og snakke med folk om det å velge vegetarisk. Tydelig engasjert og glad for å kunne snakke om dette temaet, var hun et klart trekkplaster på lørdag.

Blant de forbipasserende var det for øvrig stor interesse for å få informasjon om dyr i industrielt dyrehold, kjøttindustrien og NOAHs arbeid. Flere var engasjerte, og tok seg god tid til å snakke med oss og lytte til budskapet vårt. Det var tydelig at mange hadde mye å tenke over da de forlot standen den ettermiddagen.

Også Stortingsrepresentant Hadia Tajik kom innom for å få mat og informasjon, og ga sin tilslutning til at forbruket av vegetarmat må øke og kjøttforbruket bør gå ned.

Nysgjerrige vegetarinteresserte fikk også mulighet for å få mer kunnskap om vegetarisk matlaging, da det innovative cateringfirmaet Gå Vegan! imponerte med kokkekurs i vegansk matlaging, hvor både vegansk aioli og burgere stod på menyen. Flere var tydelig inspirerte og overrasket over hvor enkelt det var å gjøre disse rettene veganske.

1200 smaksprøver utdelt

Da klokken var fire måtte vi dessverre skuffe de mange som strømmet til og hadde lyst på vegetarmat. Da var 1200 porsjoner delt ut, og pannene var tomme. Interessen for maten vår hadde gått over all forventning, og vi hadde rett og slett delt ut alt vi hadde.

Alt i alt er NOAH veldig fornøyde med vegetarstanden, og vi gleder oss allerede til neste år.

Takk til: Viana/Vitalkost, Anamma/Alternativ Mat, kokk Håkon Mella, Gå Vegan Catering.

Vi trenger din hjelp for å kjempe for dyrenes rettsvern. Klikk her for å støtte vårt arbeid.