Morten Abel: Rocker ved holdninger!


av Gunn Wilberg

Morten Abel spiser ikke kjøtt. Det har blitt endel kinakål med thousand island på rockeren under turneer. Men som han sier: – Jeg føler meg bedre til sinns, er mindre syk og bare tanken på at jeg ikke spiser dyr gjør meg glad.

«Måten dyrene blir holdt i fangenskap på er nedverdigende og en hån mot menneskets intelligens.»

For Morten Abel er det umulig å ikke ha dyp medfølelse med dyrene. Han mener det går på menneskets egen verdighet løs når vi behandler våre medskapninger dårlig. Dyrene i kjøtt- og eggproduksjonen er de som lider aller mest, mener han.

– Måten dyrene blir holdt i fangenskap på er nedverdigende og en hån mot menneskets intelligens. Det at menneskene spiser så mye kjøtt er en direkte årsak til at regnskog forsvinner, sier Abel og legger til at han synes det er en ganske nifs utvikling at barn er storforbrukere av McDonalds-produkter.

Sjokkerende

– Det er forferdelig å se dyr som har så dårlig utviklet muskulatur i bena at de knapt klarer å gå selv fra lastebilen til slaktebenken. Måten disse dyrene blir stuet sammen og fraktet på er sjokkerende. Slik frakt av levende dyr burde vært forbudt, sier en opprørt Morten Abel.

Forby pelsdyroppdrett

Han synes pelsdyroppdrett burde vært avviklet. Egg fra burhøns og produkter som testes på dyr finner du så avgjort ikke i Abels handlekurv.

Morten Abel er mer subtil enn hardtslående som tekstforfatter.

– Jeg skriver mye om helheten, kjærligheten til jorden, himmelen og alt det vi ikke vet. Det å være i kontakt med dyr er som å være i kontakt med barn. De forteller deg mye om de ekte verdiene i livet, avslutter Morten Abel.

Artikkelen har tidligere stått på trykk i magasinet NOAHs Ark #1/1999.

Vi trenger din hjelp for å gi dyrene friheten tilbake. Klikk her for å støtte vårt arbeid.