Oslo kommune innfører kjøttfrie dager!


Hver mandag fremover serveres det kun vegetarisk mat i Oslo Rådhus sin kantine. Foto: Alexander Ottesen.
Hver mandag serveres det nå kun vegetarisk mat i Oslo Rådhus sin kantine. Foto: Alexander Ottesen.

Etter innspill fra NOAH, har politikerne i Oslo kommune nå vedtatt å innføre en vegetarisk dag hver uke i mange av kommunens offentlige kantiner. Og politikerne begynner med seg selv: 1. februar var den første kjøttfrie mandagen i Oslo Rådhus!

En vegetardag i uka blir snart innført i mange av Oslo kommunes offentlige kantiner. I Rådhuset er de allerede i gang!
En vegetardag i uka blir snart innført i mange av Oslo kommunes offentlige kantiner. I Rådhuset er de allerede i gang med kjøttfri mandag!

Etter forslag fra NOAH, vedtok Oslo kommune i 2012 at alle offentlige kantiner i Oslo skal ha et fullverdig vegetartilbud. Den nye byregjeringen bestemte seg for å ta dette et skritt videre og innføre en egen offisiell vegetardag for å fremme fordelene ved vegetarisk forbruk. Også dette var et viktig innspill fra NOAH til Oslo-politikerne. 1. februar var er den første kjøttfrie mandagen i Oslo Rådhus, som er den første kantinen hvor vedtaket innføres.

Byrådsleder Raymond Johansen (AP) sier til Osloby at politikerne ønsker å gå foran som et godt eksempel, og at Rådhuset dermed innfører vegetardagen først. Fremover skal den kjøttfrie dagen innføres i alle kommunens offentlige kantiner, utenom på sykehjem og eldresentre. Det er MDG som har tatt initiativ til vegetardagen:

– Det å spise mindre kjøtt er kanskje det enkleste klimatiltaket som også har gode helseeffekter, som vi kan gjøre i hverdagen. En kjøttfridag i kantinen vil kunne inspirere til en kjøttfri dag også ellers, uttaler MDGs byråd Lan Marie Nguyen Berg til Osloby.

NOAH gratulerer Oslo-politikerne og Rødgrønn byregjering i Oslo fordi de går foran med et godt eksempel!

La deg inspirere og sett i gang med kjøttfrie retter du også! Det er noe av det beste du kan gjøre som privatperson for både dyrene og miljøet. På NOAHs kampanjesider finner du oppskrifter, tips, og ikke minst informasjon om hvorfor dette er så viktig: www.meatless.no