NOAH-fokus på treningsmetoder for jakthunder

NOAH mener det er behov for å se nærmere på hvilke treningsmetoder som benyttes på hunder under jakthundkurs. Tor Fløysviks behandling av hunden Flora, og Norges Jeger- og Fiskerforbunds uttalelse om at de ikke ser noe galt i å bære hunder etter nakkeskinnet, er bekymringsverdige.

VG (26. september 2011 ) brakte bildedokumentasjon på voldelig behandling av jakthunder av en kjent jakthundtrener,Tor Fløysvik. Mye tyder på at det kan være på kursene i regi av NJFF, slik behandling har skjedd. NOAH har lenge forsøkt å skaffe dokumentasjon på hvordan trening av jakthunder foregår. Vi håper at de sterke reaksjonene som denne saken har vekket, kan bidra til at flere kommer med sine erfaringer.

Mishandling av jakthund
Faksimile: TV2/ VG

NOAH er blitt tipset om at jakthunder trenes med metoder basert på smerte og frykt.  En nabo til en gård der det foregår trening av jakthunder forteller om langtrukne smertehyl fra hundene mens kursene pågår.  En deltaker på ett av disse kursene forteller at de ble instruert i å straffe hundene hardt når de ikke øyeblikkelig adlød ordre. Blant annet ved å rykke kraftig i båndet, slå hundene med pisk, vri ørene deres eller løfte dem etter nakke- og ryggskinn og kaste dem i bakken.

Det som vi har fått tips om at hunder utsettes for under jakthundkurs, er utvilsomt i strid med dyrevelferdsloven. Det kan i verste fall ødelegge hundene fysisk og psykisk. Dessverre har Mattilsynet ikke tatt affære selv om de er blitt varslet.

Les hele artikkelen i VG.

Vi trenger din hjelp for å kjempe for dyrenes rettsvern. Klikk her for å støtte vårt arbeid.