Resultater for pelsdyrene


En av NOAHs viktigste seiere gjennom tidene er regjeringens vedtak om forbud mot pelsdyroppdrett fra 2025!

Skritt for skritt har vi kjempet for å bringe pelsindustrien mot en avvikling: Hyppige mediautspill, debattinnlegg og kampanjer gjennom årene har ført til at opinionen er i flertall for å nedlegge pelsfarmene. Bransjen innrømmet tidlig at NOAHs innsats førte til en nedgang i antall farmer. I 1991 slo en NOAH-demonstrasjon et stort pelsmoteshow konkurs. NOAH fikk det første motebladet til å ta avstand fra pels i 1997, og de første butikkene med på vår pelsfrie liste i 2002. I 2002 blir kjendiser mot pels etablert – og teller nå over 200 stemmer. I 2010 etablerer NOAH og motebransjen Mote mot pels, og får Oslo Fashion Week til å bli verdens første moteuke mot pels.

«En av NOAHs viktigste seiere gjennom tidene er regjeringens vedtak om forbud mot pelsdyroppdrett fra 2025!»

I 1994 bidro NOAH til at Rådet for Dyreetikk anbefalte avvikling. Norges Veterinærforening vedtok i 2009 at de ønsket avvikling av pelsnæringen. De første politiske partiene tok stilling mot pelsdyroppdrett etter møte med NOAH i 2000 – som første store parti vedtok AP avvikling i 2011. Hvert år siden 2003 har NOAH arrangert vårt fakkeltog mot pels – nå Europas største markering for pelsdyrene. I 2008 ble utstillinger med levende pelsdyr forbudt – etter 15 år med NOAH-demonstrasjoner. I 2015 uttaler de fleste norske trossamfunn seg til NOAH med etisk motstand mot pelsdyroppdrett. I 2016 overleverer NOAH 143 000 signaturer til landbruksministeren. I 2018 lover regjeringen avvikling av pelsdyroppdrett i sin nye plattform, og i juni 2019 blir dette vedtatt! Per 2021 var kun 9 farmer igjen i Norge.

«I 2010 etablerer NOAH og motebransjen Mote mot pels, og får Oslo Fashion Week til å bli verdens første moteuke mot pels.»

NOAH bidrar også til forbud mot pelsdyroppdrett i andre land, og til at motegiganter som Armani, Hugo Boss og Gucci er pelsfrie, gjennom vårt internasjonale arbeid i Fur Free Alliance. I 2015 lanserte NOAH og finske Animalia en internasjonal rapport i EU-parlamentet om skandinavisk pels.

Les mer om NOAHs arbeid på NOAHs infoside om pelsdyr.

Gå rett til motemotpels.no for å se vår liste over pelsfrie butikker og moteaktører, eller kjendisermotpels.no for kjendiser som støtter NOAHs kampanje.

NOAH jobber hardt for pelsdyrenes frihet,

MEN VI TRENGER DIN HJELP.