Siri Martinsen kåret til «Månedens tåkelur» for klar tale i pelsdyrsaken


siri og katt

NOAHs leder Siri Martinsen ble kåret til ”Månedens tåkelur” i desember, for hennes klare tale i pelsdyrsaken.

Kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese velger hver måned ut ”Månedens tåkelur” – en tittel som går til ”en person som har vært eksponent for forbilledlig klar tale” denne måneden. Hensikten med kåringen er å ”heve kvaliteten på det offentlige ordskiftet, og vaksinere samfunnet mot tåkeprat i det offentlige rom”. Martinsen ble kåret til månedens tåkelur i desember 2014 med denne begrunnelsen:

siri«Klar tale og god sak kler hverandre. I desember kom pelsdyrutvalgets innstilling om hvorvidt pelsnæringen skal legges ned eller ikke, og næringsutvalget falt ikke uventet ned på ikke. «Ikke ennå nei», tenker veterinær, NOAH-leder og utrettelig dyreverner Siri Martinsen, som aldri legger fingrene imellom. «De bryr seg mer om økonomien enn dyras beste. Vår reaksjon fra pressekonferansen er at utvalget har fokusert på næringen og dens økonomi, og lagt mindre vekt på dyrenes naturlige behov, og den forskningsmengden som tilsier at dyrenes behov ikke kan tilfredsstilles i trange bur». «Den som møter Siri Martinsen i debatt uten å ha all forskning på feltet i hodet, har den snart i baken», heter et jungelordtak Tåkejuryen nettopp har funnet opp. Den mangeårige forkjemperen for dyrs rettigheter og pelsbransjens skrekk kan som få andre holde hodet kaldt, hjertet varmt og kruttet tørt.»

«Den som møter Siri Martinsen i debatt uten å ha all forskning på feltet i hodet, har den snart i baken, heter et jungelordtak Tåkejuryen nettopp har funnet opp»

Finaleplass som «Årets navn» i VG

Siri Martinsens klare tale og arbeid for dyrene gjennom 2014 ble også verdsatt av VGs lesere, da de stemte henne frem til finaleplass i kåringen ”Årets navn” 2014. Årets navn har blitt kåret av VG hvert år siden 1974. Finalister stemmes frem av lesere på VGs nettside, og det blir deretter avholdt en meningsmåling for å kåre vinneren. Martinsen ble stemt frem for sin «utrettelige kamp for dyrs rettigheter» og «kamp mot statlig støttet dyremishandling».

Siri Martinsen i debatt om pelsdyroppdrett på TV2 Nyhetskanalen.
Siri Martinsen i debatt om pelsdyroppdrett på TV2 Nyhetskanalen.

Det at Martinsen ble stemt frem på finaleplass viser at stadig flere mener dyrs rettigheter er et viktig tema, og at de setter stor pris på at Martinsen og NOAH taler dyrenes sak.

Les mer om fjorårets «tåkepriser» og se hvem andre som har blitt kåret til «månedens tåkelur» her. Se listen over finalistene i Årets navn 2014 her.