Vellykket fugleredning


Nå er fuglene friske og klare for friheten

Kontakt:
Siri Martinsen, leder: 95944499
Hilde Olsen: 98232794

I flere uker har de oljeskadde fuglene etter Rocknes-utslippet vært i pleie. Internasjonale dyrevernorganisasjoner har sammen med norske hjelpere sørget for at fuglene nå kan returnere friske og rene til friheten. Aksjonen er den første i sitt slag i Norge.

NOAH – for dyrs rettigheter er en av aktørene i samarbeidet.

– Mottaket har sendt ut en åpen invitasjon slik at interesserte kan være med å se at fuglene får friheten tilbake i Herdla Naturreservat 20. februar kl. 12:00. Det skal bli flott å se dem tilbake i sitt naturlige miljø, sier Hilde Olsen fra NOAH, som har deltatt i redningsaksjonen helt fra starten av.

Etter å ha gjennomgått grundig veterinæroppfølging, avgiftning, vasking og tørking, samt rehabilitering i utebassenger, er nå de siste fuglene klare. I alt har 128 fugl ankommet mottaket. Noen har dessverre vært for medtatte til å gjennomgå behandling, men flertallet er reddet tilbake til livet. 47 fugler er allerede utsatt i naturen.

– Da fuglene kom inn var de nedkjølte og utmattede. Nå strutter de av energi der de svømmer rundt i utendørsbassengene. Det er en fin opplevelse å erfare at det går an å hjelpe dyr som er blitt utsatt for forurensingskatastrofer – og at resultatet for hvert enkelt dyr kan bli så positivt selv om utgangspunktet kanskje ser håpløst ut. Å kunne være med på å gi de dødssyke fuglene livsgnisten tilbake er en unik erfaring. Aksjonen har vært svært verdifull – både for dyrene og for alle deltagerne, sier Olsen.

– Fuglene som nå friske og rene kan gjeninnføres i sitt naturlige miljø, er levende bevis på at redningsaksjoner som denne nytter. Vi er glade for å ha vært med å bidra til dette prosjektet, sier Siri Martinsen, leder i NOAH- for dyrs rettigheter.