Elefanten Baby rømte fra sirkus


Elefanten Baby rømte denne uken fra et sirkus i Irland. Baby eies av familien Gärtner som er kjente blant annet fra å ha blitt bannlyst fra Croatia pga dyremishandling.

NOAH har flere ganger demonstrert utenfor landbruksdepartementet mot dyr på sirkus.

NOAH har jobbet for et forbud mot elefanter på sirkus i mange år. Baby er en av elefantene som turnerer verden rundt med Gärtner-familien, og har også vært i Norge på norske sirkus.

– Vi vet det ikke var noen fare, fordi elefanter spiser ikke mennesker, var kommentaren fra en av elefanttrenerne i etterkant.

På videoen som ble filmet av en kontormedarbeider som jobbet i nærheten av sirkuset, ser man trenerne skrike til elefanten og dra i henne med hjelp av en såkalt «elefantkrok». Det er en stokk med en jernspiss på enden som brukes i trening av elefanter, og har også blitt dokumentert brukt i Norge flere ganger.

Hjelp til

Elefant som blir slått på Cirkus Merano, se film på www.sirkus.info.

Lenge har det vært på trappene med et elefant-forbud etter anbefaling fra Mattilsynet og Vitenskapskomiteen. Men saken ligger hos landbruksminister Lars Peder Brekk og Landbruksdepartementet, og har blitt trenert i snart to år.

– Landbruksdepartementet har hatt mer enn god nok tid på seg i forhold til denne saken, og vi håper de kommer til en avgjørelse nå slik at dyrene skal slippe å lide i flere år til på norske sirkus, sier koordinator for NOAHs sirkuskampanje Thomas Olsen.

Send landbruksminister Lars Peder Brekk en høflig og saklig e-post om dette på lars-peder.brekk@lmd.dep.no. Send gjerne kopi av eventuelle svar til sirkus@dyrsrettigheter.no.

Kontakt også Landbruksdepartementet på postmottak@lmd.dep.no og be de vennlig om å gjøre seg ferdig med denne saken for dyrens skyld.

Se film fra når Baby rømte: