Christine Koht støtter NOAHs arbeid mot dyr i sirkus


Den profilerte programlederen (Showbiz) Christine Koht gir sin helhjertede støtte til NOAHs arbeid mot misbruk av dyr i sirkus.

I en kommentar i Aftenpostens A-magasinet fredag 1 februar, skriver Koht:

“Helst vil jeg bla fort videre for å slippe å se. Men noen ser. Siri Martinsen fra dyrevernorganisasjonen NOAH kritiserer NRK-serien “Sirkusliv” for å fremstille dyreholdet hos Arnardo falskt og idyllisk (“Dagsnytt 18″ 21. januar). Ren dyremishandling, sier hun om metodene for å trene opp elefantene. (…) Egentlig trenger jeg jo ingen rapport for å vite det. Jeg har vært grei tante, jeg, og tatt med meg nevøene mine både på sirkus og i Zoologisk Have i København.”

Kohts beskrivelse av dyrenes reelle situasjon i underholdningsindustrien og menneskenes reaksjon på den, slår spikeren på hodet:

” Vi sto og så et sykt og ødelagt vesen lide i all offentlighet, fratatt enhver verdighet. Det føltes omtrent som å være vitne til tortur og applaudere. Likevel dro jeg ikke guttene med meg ut og beklaget at jeg hadde latt dem se mishandling for moro skyld, nei, jeg løy for dem, akkurat som de andre voksne , lot dem tro at dette var fine saker.”

Koht avslutter kommentaren med en sterk oppfordring:

“Dropp sirkusbesøkene, inntil de som driver sirkusene skjønner at de må droppe dyrene.”

Hør debatten Koht referer til.