Fur Free Alliance, hvor NOAH deltar, har jobbet med motehuset Armani frem mot dagens offentliggjøring om å slutte med dyrepels i sin produksjon.

Armani vil ekskludere all pels, inkludert kaninpels, fra sine kolleksjoner fra og med høst -og vintersesongen 2016. Merket sluttet seg til denne avgjørelsen etter at de har jobbet sammen med Fur Free Alliance, en internasjonal koalisjon med over 40 dyrevernsorganisasjoner som jobber mot pelsindustrien – herunder NOAH. kanin1

Giorgio Armani uttaler: “Det er med stor glede at jeg nå kan annonsere at Armani- Gruppen har forpliktet seg til å avskaffe bruken av dyrepels i sine kolleksjoner. Teknologisk utvikling gjort over de seneste årene har gjort tilgjengelig gode alternativer til en grusom praksis som er unødvendig, sett i relasjon til dyrevelferd. Gjennom å følge den positive prosessen som ble påbegynt for lenge siden, tar mitt selskap nå et stort steg forover, noe som reflekterer vårt arbeid til det kritiske spørsmålet om å beskytte og ta vare på miljøet og dyrene.”

Mesteparten av pelsen som blir brukt i moteindustrien kommer fra pelsfarmer, hvor ville dyr blir holdt i små bur og drept med CO2-gassing (mink) eller elektrisk strøm gjennom munn og anus (rev). I tillegg til dette, har pelsindustrien en høy klimapris, og et høyt forbruk av kjemikalier.

 Ved å forplikte seg til en pelsfri produksjon slutter Armani seg til en rekke andre motehus – som Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein og Stella McCartney. I Norge står over 100 butikker på NOAHs pelsfrie liste, og over 250 norske moteaktører deltar i vår kampanje Mote Mot Pels.