Pelsfri moteuke i Oslo vekker oppmerksomhet


Charlotte Thorstvedt og Henrik Thodesen. Foto: Sunniva Munkelien / NOAH.

Oslo Fashion Week markerer seg nok et år på det internasjonale motekartet som den moteuken som holder catwalken fri for ekte pels.

Margaret Berger på den røde løperen. Foto: Sunniva Munkelien / NOAH.

I fjor ble verdenshistoriens første pelsfrie moteuke arrangert i Oslo, etter avtale med NOAH – for dyrs rettigheters kampanje Mote mot Pels – og det er med stor glede NOAH ser dette store skrittet mot en mer etisk mote gir OFW økt positiv oppmerksomhet også i 2012.

I 2011 så Mote mot Pels dagens lys etter et initiativ fra designerne Kjell Nordstrøm, Fam Irvoll og moteredaktør Hilde Marstrander. Ideen ble født under NOAHs årlige fakkeltog mot pels, og i samarbeid med NOAH vokste Mote Mot Pels frem med eksplosiv fart, 200 navn fra norsk motebransje uttalte seg mot pelsindustrien, og i samme bølge sto OFW frem som ledende innen etisk mote med sitt pelsfrie initiativ. NOAH er stolte over å ha vært delaktige i dette arbeidet, og over at norsk motebransje gjør seg bemerket med sitt etiske engasjement langt utover egne landegrenser.

Den positive oppmerksomheten fra den internasjonale moteverdenen lot ikke vente på seg. Og i år har sesongens debutant Genaro Rivas, hjemmehørende i Peru, valgt å starte sin Europaturne med å vise sin nyeste kolleksjon på Oslo Fashion Week nettopp med hovedbegrunnelse i messens tydelige standpunkt mot pels.

– At norsk motebransje er ledende innen dette viktige området er stort i verdenssammenheng. OFW har markert seg som et etisk bevisst arrangement som tiltrekker seg internasjonale aktører på bakgrunn av en etisk bevisst holdning, og vi er stolte over å ha bidratt til dette. Andre moteuker verden over vil trolig følge etter, men det vil alltid være Oslo Fashion Week som var først ute, sier Elisabeth Frammer, kampanjekoordinator for PelsUT i NOAH.

NOAH var tilstede på åpningen av Oslo Fashion Week denne uken og snakket med flere kjente personer som allerede støtter NOAHs PelsUT-kampanje.

– Pelsindustrien burde ha blitt stoppet for lenge siden, jeg skjønner ikke hvorfor vi skal ha en slik industri i det hele tatt. For meg er det ganske selfølgelig å være mot, sa artisten Margaret Berger som hadde på seg fuskepels.

Charlotte Thorstvedt og skuespiller Henrik Thodesen roste også OFWs besluttning for å bli pelsfrie da vi møtte dem på den røde løperen.

– Jeg synes det er kjempeflott at OFW har tatt avstand fra pels, sa den vakre modellen og artisten Mimi Blix.

Jenny Skavlan var også tilstede og hadde for anledningen på seg en egendesignet fuskepels.

Les også: (eksterne linker)

Les mer på motemotpels.no og bli fan på facebook.com/motemotpels.