Samtidig med at Mote mot Pels ble lansert, annonserte også Oslo Fashion Week at de går inn for en pelsfri policy. Hele teamet bak Oslo Fashion Week har skrevet sine navn på Mote mot Pels, og daglig leder i OFW, Pål Vasbotten, er klar i talen:
– OFW velger nå å innføre en tydelig pelsfri policy, og pels fra dyr som tas livet av hovedsaklig for pelsens skyld skal derfor ikke ses på visninger på vår arena. Vi i OFW har lengre tid vurdert å gå offisielt ut med et slikt standpunkt, og velger å ta skrittet fullt ut i forbindelse med lanseringen av initiativet Mote mot Pels. Innenfor moteverdenen er det mange som er engasjert i etiske spørsmål, både relatert til mennesker og dyr. Vårt pelsfrie standpunkt er del av en utvikling hvor vi vil sette stadig større fokus på etikken i moten. Det har vært et veldig naturlig valg for oss, da vi ikke ønsker at OFW skal fremstå som en arena hvor man kan promotere produkter basert på en behandling av dyr som er forbudt av dyrevernhensyn i flere land, sier Vasbotten.
Veterinær Siri Martinsen i NOAH – for dyrs rettigheter er glad for avgjørelsen:
– Denne avgjørelsen er historisk i motesammenheng. At Oslo Fashion Week blir pelsfrie er intet mindre enn en stor seier for alle som arbeider for en mer etisk motebransje, og et klart internasjonalt signal, sier Martinsen til bl.a. VG.
OFWs avgjørelse og initiativet Mote mot Pels har fått stor oppmerksomhet i mediene:
– I England har de forbudt oppdrettsfarmer, men har likevel pels i sine moteuker. Sånn sett kan du si at vi går andre veien. Målet er at farmene stenges, at butikkene slutter med pelssalg og at kjendisene ikke lenger ser på det som et statussymbol å bruke pels, sier Fam Irvoll til Dagbladet.
Irvoll sier også til Det Nye:
– Jeg tror at NOAH og deres medlemmer sammen med oss i motebransjen, har store muligheter for å kunne gjøre noe med denne torturen. Jo flere som snakker om dette og jo mer det rettes fokus på mishandling av dyr, jo større er jo sjansen for å få dette på rett vei, sier Irvoll. Hun mener at motefolket nå har sjansen til å endre folks oppfatning om pels.
Irvoll og Martinsen var også i Kulturnytt, Nrk, hvor Irvoll påpekte at «Det er morsomt er at mange av dem som nå støtter kampanjen, har brukt pels i sine kolleksjoner før. Men nå har de tatt poenget. Jeg tror norsk motebransje er tidlig ute, og regner med at motebransjen ellers kommer til å følge denne trenden.»
– Det er helt unikt at en moteuke går klart ut og tar avstand fra pels. Målet vårt er å avskaffe pelsdyroppdrett i Norge og få en pelsfri motepresse. Vi vil vise publikum at vi ikke aksepterer pels, og da er det at OFW ikke vil vise pels et viktig steg, sier Hilde Marstrander til Aftenposten.
– Dette viser at motebransjen står veldig samlet mot pels. Det er en liten prosent av motebransjen som fortsatt bruker pels, og det tror jeg har med å gjøre at de ikke har kunnskap, sier Kjell Nordström til TV2-nyhetene.
På Nrk Morgennytt ble også saken belyst, hør innslaget her.
Mer informasjon om Mote mot Pels finnes her: www.MotemotPels.no
Vi trenger din hjelp for å kjempe for dyrenes rettsvern. Klikk her for å støtte vårt arbeid.