Norsk avlivingsmetode av pelsdyr forbys i USA


Å drepe pelsdyr ved strømstøt er vanlig rutine i Norge, men i USA blir dette ansett for å være uakseptabelt og forbys nå ved lov.

Rev - elektrisk avliving på pelsfarm i Norge.

Humane Society of the United States melder at New York nylig, som første stat, har vedtatt en lov mot å drepe pelsdyr ved elektrisk støt. En vanlig metode for  å ta livet av bl.a. rev, er å føre inn elektroder i endetarm og munn, og drepe dyret ved strøm. Denne metoden er den mest brukte i Norge, men i UK og nå i USA blir metoden sett på som svært smertefull.

“Ved å vedta denne loven, forbyr vi nå den barbariske, kyniske og inhumane praksisen å ta livet av pelsdyr med strøm” uttalte senator Frank Padavan.

“Denne smertefulle metoden for å drepe pelsdyr er inhuman og grusom” sa Assemblymember Glick, “De fleste mennesker vil bli sjokkert over disse metodene som også blir vurdert som uakseptable av the American Veterinary Medical Association.”

Norske myndigheter og den Norske Veterinærforeningen har derimot ikke stått på barrikadene mot denne behandlingen av dyr. Det er blitt sagt fra norske myndigheters side at avlivingsmetodene for pelsdyr er “humane”. Kanskje dette standpunktet nå kommer i et dårligere lys?