Be kongefamilien slutte å bruke pels!


NOAH oppfordrer flest mulig til å skrive til kongehuset og be kongefamilien slutte å bruke pels. Som offentlige personer og representanter for Norge burde de heller representere majoriteten av Norges befolkning og kutte ut pelsen.

Faksimile: TV2.

Det er færre og færre offentlige personer som ønsker å være reklameplakater for en næring som er forbudt av dyrevernhensyn i flere andre land. Det tar seg rett og slett ikke ut om kongefamilien som skal representere hele Norge, tvert imot bare  representerer de 15 % som synes det er greit å holde rev og mink innesperret i bur for pyntens skyld.

– Da kronprinsessen tidligere har blitt spurt direkte av TV2 om hva hun synes om pelsdyroppdrett, har hun reagert med latter og “ingen kommentar”. Dette kan dessverre tolkes dithen at hun verken tar dyrevelferd eller folkets mening på alvor – når både Veterinærforeningen, Rådet for Dyreetikk, flere politiske partier og 60 % av befolkningen ønsker å avvikle pelsdyroppdrett i bur, er det provoserende at medlemmer av kongefamilien ikke har erkjent at pelsdyrenes lidelser er et viktig tema. NOAH har utgått fra at kongefamiliens pelsbruk skyldes mangel på informasjon, men informasjonen om dyrenes lidelser har nå vært  tilgjengelig lenge og det er ingen unnskyldning for ikke å ta den innover seg, sier Siri Martinsen i NOAH.

Se facebook event.

TV2 melder også at Kronprinsparet hadde valgt å kle barna sine i jakker med store pelskrager under åpningen av ski-VM i Holmenkollen. Senere har barna brukt jakkene også under øvelsene i Holmenkollen.

Skriftlige henvendelser til Kongefamilien kan sendes til:
Det kongelige hoff
Det kongelige slott
0010 Oslo

Telefon: 22 04 87 00
E-post: post@slottet.no

Eller gå inn på linken under og fyll ut skjema:
http://www.kongehuset.no/c29166/kontakt.html?strukt_tid=29166

Husk å vær høflig og saklig!

For mer info om hva NOAH gjør, se www.pelsut.no. Over 125 norske kjendiser støtter NOAH i kampen mot pelsoppdrett, gå inn på www.kjendisermotpels.no for å lese sitater og se hvem som er med.