150 kjendiser mot pels!


Stadig flere ønsker å vise sin motstand mot pelsdyroppdrett, og det gjelder også kjente artister og kultur-profiler. NOAHs kampanje har nå samlet støtte fra 150 kunstnere, skuespillere, sportsprofiler, mote-profiler, forfattere, komikere m.fl. Flere av dem stilte også med appell i NOAHs Fakkeltog mot pels 12. november.

– NOAH er svært glade for at motstanden mot pelsdyroppdrett vokser seg sterkere for hvert år. Det betyr mye at profilerte personer velger å ta et standpunkt mot pels, og ikke viser seg i pelsprodukter, men gjør en innsats for å bekjempe dyremishandling, sier leder og veterinær i NOAH – for dyrs rettigheter, Siri Martinsen.

Her er noen av de nye navnene på listen, og deres uttalelser til NOAH:

Alexander Rybak er ny på listen.

– Det hjelper ikke å prøve å varme seg med pels når man er kald mot andre levende vesener, sier artist Alexander Rybak.

– Å vise kjærlighet innebærer mer enn å være empatisk mot mennesker, det er å vise empati for alle levende vesener. Ikke bruk pels – det hemmer kjærligheten, sier artist og forfatter Eli Rygg.

– Pels er harry, alle er enige. Det fins ingenting som er kult med dyremishandling. Jeg støtter NOAHs kamp mot pelsoppdrett, sier skuespiller Benjamin Helstad.

Rikke Lie støtter NOAH.

– Jeg er 100% mot pelsbruk, sier artist Rikke Lie.

Mikkel Gaup sto bak film mot pels.

– Det er forferdelig hvordan dyrene blir behandlet, jeg støtter NOAHs pels-kampanje, sier skuespiller Mikkel Gaup, som også var involvert i å lage en reklamefilm mot pels for NOAH tidligere iår. Se den her:

 

Fra tidligere har bl.a. følgende vist sin støtte: Anders Hatlo, Ane Dahl Torp, Mari Maurstad, Dennis Storhøi, Elsa Lystad, Tom Sterri, Minken Fosheim, Anne Holt, Atle Pettersen, Viktoria Winge, Marion Ravn, Charlotte Thorstvedt, Omer Bhatti, Espen Eckbo, Henriette Steenstrup, Knut Nærum, Kine Hellebust, Ole Klementsen, Tom Stiansen, Guri Solberg, John Brungot, Alexx Alexander, Tor Åge Bringsværd, Anne B Ragde, Christine Koht, Vendela Kirsbom, Herodes Falsk, Jenny Skavlan, Karpe Diem, Kråkesølv, Unni Wilhelmsen og Jostein Gaarder.

Flere av NOAHs kjente støttespillere vil også stille med appell i fakkeltoget mot pels 12. november:

Unni Lindell stiller opp for pelsdyrene også iår.

– Det er en SKAM å avle opp dyr som kun lever sine liv i lidelser og ubehag for så å dø for å tilfredsstille i beste fall, ubetenksomme mennesker. Hvordan kan Norge være kjent av å bedrive organisert dyreplageri for å levere en vare som kun er et symbol på jåleri, sier forfatter Unni Lindell.

– Pelsnæringen er en næring jeg for mitt bare liv virkelig ikke begriper at vi kan fortsette med, sier Nemi-skaper, Lise Myhre.

Marianne Antonsen holder appell for første gang på årets fakkeltog.

– Oppdrett av rev og mink for at våre luksusbehov skal fylles, er forkastelig! Nå må forbudet på plass og næringen legges ned – i anstendighetens navn kan ikke oppegående mennesker vedkjenne seg noe annet!, sier artist Marianne Antonsen.

– At jeg nå blir spurt om å støtte denne store og slagkraftige aksjonen gjør meg stolt og glad. Ingen skal behøve å lide slik som disse dyrene gjør!, sier skuespiller Lone Klein.

– Pels er avskyelig. Jeg begriper ikke at pelsproduksjon fortsatt er tillatt i Norge, sier kultur-profil, Jostein Pedersen.

– Det er ingenting som forsvarer pelsoppdrett. Absolutt ingenting! Det er jåleri og tortur og jeg skulle ønske det var ulovlig, sier skuespiller Viktoria Winge.

NOAHs samarbeidspartnere i Mote mot Pels-kampanjen, designer Kjell Nordström, designer og journalist Hilde Marstrander og designer Fam Irvoll, skal også holde appell.

Se alle de nye støttespillerne i NOAHs pelskampanje på www.KjendiserMotPels.no

Se film fra NOAHs fakkeltog mot pels i fjor: