«Dyrehelter» donerer premien til NOAH


Uten navn
Hankatten Atlas viser omsorg for alle kattungene som kommer innom hjemmet hans, som fungerer som krisehjem for Dyrebeskyttelsen. Alle foto: Privat.

Dyreforsikringsselskapet Agria ønsker å berømme dyrenes betydning for samfunnet, og kårer derfor hver uke en ny «dyrehelt». Prisene går til dyr som på ulike måter gir andre trygghet og omsorg, og som daglig utgjør en forskjell for mennesker eller andre dyr. Vinnerens eier får på vegne av dyrehelten velge et veldedig formål som Agria donerer 5000 kroner til – og både denne og forrige ukes dyrehelt har valgt å støtte NOAHs arbeid for dyrs rettigheter. Her er deres historier:

Mette
Shih Tzuen Mette.

Forrige ukes dyrehelt er hunden Mette, som utgjør en avgjørende forskjell i den eldre mannen Pauls hverdag. Mettes eier, Mari Pedersen, valgte å donere hele vinnerbeløpet til NOAH – og spesielt til vårt arbeid for dyrepoliti. Her er hennes historie:

«Jeg vil gjerne fortelle en liten historie om Mette og en eldre mann som heter Paul. Han er 87 år, frisk og rask til bens. Paul hadde tidligere en hund som var 15 år og som het Tutta. En dag var ikke Tutta i så fin form, så han tuslet ned til veterinæren med Tutta, som gikk over regnbuens bro og ikke kom ut igjen. Paul hadde tidligere mistet konen sin og nå Tutta, og ble derfor veldig ensom siden han var for gammel for å kjøpe seg en ny hund.

Denne historien ble jeg fortalt av venninnen min som hadde kjent Paul i seks år. Siden jeg vet hva det vil si å være ensom, fant jeg ut at Paul godt kunne låne den ene hunden vår Mette fra fredag til mandag om han ville. Og det ville han! Da Paul traff Mette blomstret han opp som en rose, og alt han har snakket om siden er Mette. Når det er selskap i familien må Mette stå på invitasjonen ellers så kommer han ikke, og når de ser på TV er det Mette som bestemmer hva de skal se på. Hun har også fått ullpledd og saueskinn i rullatoren i tilfelle hun ikke orker å gå så mye. 

Mette og Paul
Paul og Mette.

Da Mette skulle bli med oss hjem når mandagen kom, gråt Paul alltid. Det han gledet seg mest til gjennom uken var at det skulle bli fredag slik at Mette skulle komme tilbake. Jeg klarte ikke å se at Paul ble så lei seg uke etter uke, så derfor fant vi ut at han kunne ha Mette hele uken og så kunne vi heller komme på besøk. Jeg har aldri blitt så rørt som da jeg så hvor glad Paul ble for dette. Og her om dagen kom det 10 langstilkede roser til meg, fra Paul. 

Etter et halvt år siden fikk Paul slag og havnet på eldrehjem. Noe av det første han spurte legene om da han våknet var om han kunne ringe hjem til Mette. Han ble derfor veldig, veldig lei seg når han skjønte at han ikke kunne ha Mette på hjemmet. Jeg kunne jo ikke gjøre noe annet enn å love at hvis han ble så frisk at han kunne flytte hjem igjen, skulle han selvsagt få passe Mette igjen. Da lyste Paul opp og sa at det skulle han bli! 

For ikke så veldig lenge siden flyttet Paul hjem igjen, og nå storkoser han seg med Mette ved sin side. De går turer hver dag og helt ærlig så tror jeg tanken på å være sammen med Mette igjen er noe av det som har gitt han kraften til å kjempe seg tilbake i form igjen.»

Denne uken er det katten Atlas som er kåret til ukens dyrehelt, for omsorgen han gir til alle kattene som kommer innom hjemmet hans, som fungerer som krisehjem for Dyrebeskyttelsen. Her er hans historie:

Atlas
Atlas viser omsorg for katter som har hatt en tøff start på livet.

«Min hankatt på 6 år er tidenes dyrehelt. Han er av rasen Ragdoll og er verdens snilleste og mest tålmodige katt. Jeg er krisehjem for dyrebeskyttelsen, og vi har titt og stadig besøk av kattunger som har mistet mammaen sin/blitt dumpet ol. Atlas (katten min) tar de til seg- alle som en! Han vasker dem, steller dem, koser med de, leker og oppdrar dem. Vi hadde til og med et kull som suttet på pelsen hans, og han lå der helt rolig, sånn at de skulle få sutte. Det finnes virkelig ikke en bedre katt en Atlas, og han fortjener virkelig å bli årets dyrehelt! Han hjelper virkelig disse stakkars små som har hatt en tøff start på livet. Bildet viser Atlas hengivenhet til totalt ukjente kattunger.»

NOAH ønsker å takke Atlas og Mettes eiere for støtten til arbeidet vårt – og ikke minst Atlas og Mette selv, for å spre glede og vise omsorg for andre. De er tydelige eksempler på dyrs evne til å vise omsorg og kjærlighet.