Til minne


Høstens valgkamp har nettopp startet og det er som vanlig viktig for NOAH å få dyrenes situasjon på agendaen hos politikerne. Samtidig minnes vi i anledning nasjonal minnesermoni 21. august ofrene fra terrorhandlingene 22.7, og erkjenner at noen av våre beste støttespillere for dyrene ble rammet.

NOAH hadde i 2010 og 2011 ekstra mye kontakt med Arbeiderpartiets lokale representanter – derav mange fra AUF. AUFs ungdomspolitikere gjorde en uvurdelig innsats for å få Arbeiderpartiet til å ta sin beste avgjørelse for dyrene noensinne på landsmøtet 2011: Avvikling av pelsdyroppdrett.

NOAH kondolerer til alle som er rammet av de grufulle hendelsene 22.7, og forferdes over at så mange liv er tatt og så mange unge mennesker er borte. Det var et stort sjokk for alle i NOAH, som for resten av Norge, å være vitne til dette – men ekstra dypt inntrykk har det gjort å måtte erkjenne at mennesker vi har hatt kontakt med og som har vist et fantastisk engasjement bl.a. for de aller svakeste – dyrene – ikke lenger er blant oss.

Når nå de politiske debattene igjen begynner, er dette en tung og vanskelig erkjennelse å bære med seg. NOAH fortsetter sitt politiske arbeid for pelsdyrene, og for økt empati med alle levende skapninger – men sorgen over de som skulle deltatt i dette arbeidet, men ikke lenger kan, er stor.

Våre tanker 21. august går til alle som er rammet og deres familier.