Dyrerettighets-turné når titusener


Hele sommeren turnerte NOAH rundt i landet og møtte titusenvis av mennesker for å få flere til å tenke over og støtte dyrenes rettigheter. Her er noen glimt fra årets turné som fortsatt pågår for fullt.

Miljøfestivalen. Foto: Ravn Heggelund/NOAH

Juni startet med Miljøfestivalen i Sofienbergparken hvor NOAH hadde fokus på kjøttindustriens konsekvenser for miljø og dyr, og hvordan man kan lett kan velge vegetarisk mat. Det var også tegnekonkurranse for barn – og NOAH fikk inn mange fine tegninger av frie elefanter, som var dagens oppgave. På NOAHs stand var også vår «hund» mot dyreforsøk – som ble venn med både barn og dyr i parken. NOAHs stand, som sto mellom Greenpeaces oppblåsbare isbjørn og Miljøpartiet De Grønnes mobile kjøkkenhage, fikk mye oppmerksomhet og våre store vegetarbannere vaiet i den til tider sterke vinden. Samtidig med Miljøfestivalen hadde også NOAH stand i Oslo Sentrum i anledning Musikkens Dag – også her kom mange interesserte innom.

Vegetarfestivalen var full av folk. Foto: Nufsaid.

I juni ble også Vegetarfestivalen som NOAH var sponsor for arrangert. Over 1000 besøkende  kom innom for å smake på hel-vegetariske retter og lot seg inspirere av foredrag, stands og kokekurs. NOAH fikk etterpå den hyggelige beskjeden om at vi vant publikums avstemning om beste stand! David Welsh fra NOAH holdt foredrag med tips for de som ønsker å gå over til vegetarisk mat. Vegetarfestivalen er alltid full av yrende liv, og de aktive på NOAHs stand var kontinuerlig opptatt med å ta imot alle som ville handle, bli medlemmer eller spørre om NOAHs arbeid.

NOAH-standen under oppbygning. Utradisjonell stand-design på Hove iår. Foto: Viktor Frammer/NOAH

Siste uken i juni var travel med to store festivaler samtidig: NOAH reiste både til Hove på Sørlandet og deltok på Skeive Dager/ Pride Park i Oslo.  Responsen begge steder var veldig positiv: Mange dyrerettighetsengasjerte ungdommer på Hove og «skeive dyrevenner» i alle aldre i Pride Park. NOAHs to turne-koordinatorer hadde delt opp uken mellom seg:

– Det er en herlig steming på Hove, med masse glade ungdommer hvorav de aller fleste har et positivt forhold til dyrs rettigheter og ønsker å vite mer, sier koordinator Vidar Melkevik.

– NOAH har vært i Pride Park flere år på rad nå, og blir godt tatt imot: Det er viktig å sette rettferdighetskamper i sammenheng – og kampen for alle menneskers rettigheter og dyrs rettigheter hører sammen, sier koordinator Hege Jenssen.

 

En fin liten stand på Stavernfestivalen. Foto: Hege Jenssen/ NOAH

I juli tok NOAH turen blant annet til Stavernfestivalen og Moldejazz.

– I Stavern ble vi invitert til flere arrangementer, og fikk veldig god tilbakemelding på NOAHs stand, sier Hege Jenssen.

– Moldejazz var en stor opplevelse: Ca. 80 000 mennesker er innom Molde i løpet av festivaluka – og det er mennesker fra alle deler av landet og verden, og med alle typer bakgrunner. Det som var ekstra spesielt i Molde var at mange barn kom bort til NOAH og ville snakke om dyrs rettigheter – ofte med foreldrene på slep. Mange av barna var veldig bevisste på ulike saker som hadde med dyr å gjøre, flere var eller holdt på å bli vegetarianere for dyrenes skyld. Heldigvis var også de fleste foreldrene støttende overfor barnas engasjement!, sier Vidar Melkevik.

Slik så det ut på Moldejazz. Foto: NOAH

Tradisjonen tro var NOAH også tilstede på miljøtorget på Månefestivalen i Gamle Fredrikstad. Månefestivalen har en sterk miljøprofil og de to mattilbyderne på festivalen – Funky Fresh Foods (raw food catering) og Mormors cafe (lokal cafe) hadde mye hel-vegetarisk mat, og NOAHs Meatless Monday materiale i disken. NOAH delte telt med flere andre organisasjoner og møtte mange hyggelige mennesker som var engasjert i dyrs rettigheter.

– Månefestivalen er en av landets hyggeligste festivaler. Det er flott med en festival som har fokus på miljø og dyrs rettigheter både gjennom utstillerne og matutbudet – man føler seg alltid veldig hjemme på «Månen», sier Vidar Melkevik.

Hittil iår har langt over hundre tusen mennesker sett NOAHs stands, titusenvis av løpesedler og NOAHs Ark er delt ut, tusenvis av samtaler har fått folk over hele landet til å tenke mer over dyrs rettigheter og hundrevis av mennesker har blitt med som medlemmer og aktive. NOAHs dyrerettighets-turné pågår hele sommeren – med tjuvstart på våren og flere arrangementer også utover høsten. Kjenner du til en messe eller festival hvor du gjerne vil se NOAH, tips oss på aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no.

NOAHs turné-koordinatorer, Hege Jensen og Vidar Melkevik. Foto: Vidar Dons Lindrupsen.

Her ser du flere bilder fra NOAHs dyrerettighets-turné:

Måne-teamet. Foto: NOAH

NOAH på Skeive Dager. Foto: NOAH

Mange interesserte. Foto: Ravn Heggelund/ NOAH

En liten dyreverner på fanget til NOAH-hunden. Foto: Ravn Heggelund/ NOAH

En ekte hund hilser på NOAH-hunden mens matfar blir medlem :) Foto: Ravn Heggelund/ NOAH

NOAH-standen på nært hold. Foto: Ravn Heggelund/ NOAH