Dyrevennlige russeknuter


Tradisjonen med russeknuter har vært populær hos russen i mange år, og begynte allerede på 1940-tallet. NOAH foreslo for første gang i 2011 tre nye, dyrevennlige knuter.

Ta gjerne ned plakater for sirkus med dyr.

NOAH – for dyrs rettigheter foreslår å legge til tre enkle og dyrevennlige knuter som en ny tradisjon for russ over hele landet:

1) Samle inn underskrifter mot dyr på sirkus fra alle i en hel klasse – Liten elefant-leke i dusken.

Dyr på sirkus må leve hele livet under tvang til å fremføre triks, og tilbringer mesteparten av tiden innestengt i transportvogner, bur eller lenket fast. For mer informasjon om sirkus-kampanjen se våre nettsider www.sirkus.info.

2) Være vegetarianer i en uke – Brokkoli i dusken.

Flere og flere velger å kutte ut å spise dyr – både for dyrene og miljøets skyld. Nå kan du prøve en uke og se om du også synes det er en god ide. For oppskrifter se meatless.no/oppskrifter.

3) Sitte i en skoletime i undertøy med skriften «Jeg vil heller gå uten klær enn å gå med pels» skrevet på kroppen eller på en plakat – Fuskepels i dusken.

Dyrene i pels-industrien må leve hele livet i et trangt bur før de så blir drept, kun for å ende opp som et klesplagg. Les mer om NOAHs PelsUT-kampanje ved å klikke her.

Å vise at man bryr seg om de som er svakere og at man er modig nok til å forsvare dem er tøft – ikke alle tør å bry seg om dyr, men de som gjør det skal være stolte av det! Vi oppfordrer russ til å stå opp for dyrs rettigheter og å vise det gjennom NOAHs forslag til dyrevennlige knuter – og gjerne lage flere forslag selv.

Ta gjerne bilder av deg selv når du utfører oppgavene for å få dyrevennlige russeknuter, og send til aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no.

Vil du bli mer aktiv for dyrene, ta kontakt med oss på aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no.