Høstens vegetarnyheter


Siden i fjor har det vært en eksplosiv økning i tilbudet av vegetar og veganprodukter i norske dagligvarekjeder, og denne trenden ser ikke ut til å avta med det første. Her er noen av høstens vegetarnyheter.

I følge Dagbladet er Linda McCartney’s Amazingly Indulgent quarterpounderburgere, som kommer i to versjoner, en av høstens største middagsnyheter!

Hoff Liv Laga følger opp suksessen med sine to vegetarburgere og lanserer nå Liv Laga vegetarboller, som er helt veganske, disse kan blant annet kan kjøpes på Rema 1000 og Meny.

Eldorado kommer med en fersk grønnsakssuppe, klar til å varmes opp, mens Findus lanserer «Indian Curry», en vegansk ferdigrett med kikerter, søtpotet og garam masala-krydder. I tillegg kommer flere produsenter med sauser og curryblandinger som gjør det enkelt for alle og enhver å lage en deilig vegetarisk currygryte av det man måtte ha i skapet.

Også Wasa imøtekommer den voksende veganske trenden med en ny, spennende smak; Wasa Sandwich Hummus – et perfekt mellommåltid for deg på farten.

Høsten store overraskelse er kanskje at Synnøve Finden kommer med helvegansk ost i to versjoner: En i skiver, og en ferdig revet variant, laget i samarbeid med Jane H. Johansen fra Veganmisjonen.com. Begge ostene er basert på stivelse fra potet, mais og ris. Andre ingredienser er bl.a. kokosolje, risprotein og vegetabilsk fiber. De er også tilsatt B12 og kalsium og er helt frie for gluten, palmeolje, soya og GMO. Den nye osten blir å finne på Rema 1000, Meny og i enkelte Spar, Bunnpris og Joker-butikker.

Coop har hatt stor suksess med sin serie Coop Vegetardag, og de kommer nå med fire nye produkter i serien, hvorav tre er veganske. De nye påleggene er Coop Vegetardag skivet rød jalapeno og Coop Vegetardag italiensk salat. I tillegg kommer Coop Vegetardag Revet som passer ypperlig til taco, på pizzaen eller som dryss på salaten. For pizzaelskende vegetarianere, lanseres Coop Vegetardag pizzatopping, dette er små, krydrede boller (med egg).

«Coop har hatt stor suksess med sin serie Coop Vegetardag, og de kommer nå med fire nye produkter i serien, hvorav tre er veganske.»

– På Meny kan man nå få tak i to veganske kjøttpålegg fra Vegan Deli, med smakene naturell og gressløk. I ferskvaredisken vil du finne vegetardeig fra Koolen – Vegetardeig gjør det raskt og enkelt å spise sunt i hverdagen​, og du kan kutte ned på kjøtt uten å kutte i opplevelsen.

For de som ikke allerede har fått det med seg kan man nå kjøpe Dagsfersk vegansk sushi på Rema1000, i tillegg til flere veganske ferdigsalater.

Nextfoods har også nylig lansert Gardein og Daiya i Norge. Gardein er en produktserie innen «kjøtterstatninger», og har f.eks. Meatless Meatballs, Beefless Burger og Fishless Fish (med omega-3!).  De vant PETA’s «Product of the Year» i 2014 og har fått flere utmerkelser for «Best new product» i Canada, hvor Gardein kommer fra. De fører også Daiya, et melkefritt alternativ til ost. De har alt fra pizza til veganske ostekaker. Flere av produktene har nylig blitt tilgjengelige hos Kolonial.no, i tillegg til at man får kjøpt dem i flere og flere helsekostbutikker rundt om i landet.

Det er ikke bare nye veganske matvarer som lanseres, Orkla kommer med serien Klar – en serie med bærekraftige produkter som er dermatologisk testet på sensitiv hud, Svanemerket og er vegansk! Et effektivt, smart og grønnere alternativ, helt enkelt. Alle flaskene i serien er laget av 100% resirkulert plast.

I produktserien fra Klar finner du: håndsåpe, allrent, badromspray, oppvaskmiddel og tøyvask.

NOAH er i kontinuerlig dialog med dagligvarekjeder og produsenter for å gjøre det lettere for deg å velge plantebasert når du er i butikken!