Vegan Norway – gjør det enklere å velge vegetarisk!


69mm-Sticker-vegan-norway

Nå kan du enkelt navigere deg frem til vegetar- og veganvennlige spisesteder også i Bergen, og flere norske byer er under planlegging!

Hva er Vegan Norway?
Etter den enorme suksessen med Vegan Oslo-appen, og over 8500 nedlastinger, har teamet bak appen utvidet horisonten forbi Oslo for å bli Vegan Norway! Vegan Norway er en app opprinnelig for Oslo, som nå skal innta Bergen. Den er laget av tre veldig forskjellige personligheter: en britisk forsker; Nick Hagger, en norsk IT-arkitekt; Christian Ihle, og en britisk designer: Sally Renshaw. Disse kom sammen som en følge av deres brennende engasjement for å hjelpe dyr, og teknologi. Sammen har de jobbet det siste året i Oslo for å hjelpe veganere, vegetarianere og de som ønsker å kutte ned på kjøttforbruket, med å finne gode veganvennlige steder å spise og handle.

card-mock-up3

Samarbeid med NOAH
I løpet av det siste året har de fått en stor mengde følgere og har jobbet med blant annet NOAH – for dyrs rettigheter, IKEA, Norsk vegansamfunn, i tillegg til å hjelpe mange bedrifter med å forstå veganisme, få vegansk mat på menyen, og flere veganske kunder. Vegan Norway har nylig i samarbeid med NOAH laget flotte takkekort som kan legges igjen på spisesteder som har et godt tilbud av veganmat.

Hvordan virker appen?
Konseptet med appen er enkelt. Den viser et kart over din by, hvor du er markert med en blå prikk. Alle de røde prikkene rundt deg er flotte veganvennlige steder som du kanskje ikke visste at eksisterte. Trykker du på en av disse prikkene blir du presentert med masse nyttig informasjon om stedet, inkludert vår personlige anmeldelse, åpningstider og lenker til sosiale medier mm.

Veganisme i Norge, i tall
Et estimat fra 2016 basert på en tidligere undersøkelse utført av NOAH for dyrs rettigheter viser at over 200 000 mennesker i Norge unngår å spise kjøtt. I Oslo er det over 200 veganvennlige steder i Vegan Norway appen, og et team med frivillige jobber kontinuerlig med å legge til nye på tvers av byer. I appen er det nå over 30 steder i Bergen allerede. Hittil har det vært over 8500 nedlastinger av appen for iPhone og Android, samtidig som Vegan Norway har bygget opp et samfunn av veganere og veganinteresserte på sosiale medier.

11140088_823547704400885_915122059719823554_n‘We made the app free because our main hope is that we make it easier for people to go vegan, or at least consider it. Every time someone buys a vegan product or eats a vegan meal is a small victory for animals in our eyes. Our app is simply making it easier for people to make ethical decisions in their everyday lives. It’s as simple as saying ‘You know what, maybe I could have something else other than a McDonalds burger or steak, maybe there are other options’, all they have to do is open up our app.’

Sally Renshaw, Partner and Designer, Vegan Norway

Hva er neste steg?
Den neste byen som skal veganiseres blir Trondheim. De starter med å holde en presentasjon på Trondheim Vegan Fair den 23.04.2016. Videre håper de på å ekspandere til Tromsø og Stavanger i løpet av året.

Mer informasjon
Vegannorway.com
Last ned appen for iOS
Last ned appen for Android