NOAHs Vegetarmagasin lansert


Denne uka er vi i NOAH stolte av å kunne lansere vårt splitter nye Vegetarmagasin – en lettlest, men grundig innføring i det å spise vegetarisk. I tillegg til lekre bilder tatt av fotograf Knut Bry, inneholder magasinet blant annet inspirasjon til handlekurven, informasjon om næringsstoffer og kortfattede forklaringer på hvorfor du bør velge vegetarisk mat.

Vi blir stadig flere som får øynene opp for muligheten for at også dyr har rett til liv, og til å få dekket sine naturlige behov. Når man er åpen for dette perspektivet, virker det unødvendig at noe levende vesen skal ha måttet lide og dø for at å tilfredsstille våre smaksløker. Likevel er det å gå over til å spise vegetarisk en barriere for mange. Det råder mange kostholdsmyter i samfunnet vårt, som viser seg å være feil om man tar en nærmere kikk på dem. Mange tror for eksempel at vegetabilske proteinkilder ikke er like bra som animalske, eller at det er nødvendig å drikke melk for å forhindre beinskjørhet. Begge disse påstandene er rett og slett myter, som er lette å avkrefte, for eksempel ved å se til matvaner i andre deler av verden.

Gjennom dette magasinet ønsker vi å få fram at valget om å spise vegetarisk både er enkelt og helsefremmende. Med magasinet følger også et separat oppskriftshefte, hvor du finner tips til sunne og gode helvegetariske retter. Heftet er inndelt i oppskrifter for frokost, lunsj, middag og dessert. La deg friste til å prøve en helvegetarisk uke, eller hiv deg på Meatless Monday-bølgen og test ut en ny oppskrift hver mandag! Heftet inneholder også en oppskrift på en ekslusiv treretters julemiddag fra vegankafeen Resept.

I tillegg til tips om mat og kosthold, gir magasinet deg en mulighet til å bli nærmere kjent med individer som har vært så heldige å unnslippe å havne på tallerkenen din. Gjennom portrettsaker om sauen Magnus, grisen Noah og andre dyr som er blitt reddet fra industrielt dyrehold, får du et inspirerende innblikk i de alternative livene som faktisk er mulig for disse dyrene. Flere av bildene er tatt av den anerkjente fotografen Knut Bry, som selv er vegetarianer.

NOAH vil i denne perioden sende ut magasinet til alle våre stortingsrepresentanter og medlemmer av bystyret, med en oppfordring til å sette fokuset på industrielt dyrehold og vegetarisme på den politiske dagsordenen. Magasinet vil også selvsagt være tilgjengelig i vår nettbutikk (fra og med mandag 10 september) for alle som ønsker det. Se også noen av våre veganske oppskrifter på nett her.