NOAH delte ut gratis vegetarmat


Lørdag 20. august arrangerte NOAH en stand på Karl Johan for å promotere vegansk mat. Over 1000 asjetter med mat ble delt ut, og mange kom med tilbakemeldinger om at de ønsket å kutte kjøtt fra dietten sin.

NOAHs yngste NOAH-hjelper Camilla hjalp til med å dele ut mat. Foto: NOAH.

Midt i valgkampen, ville NOAH fokusere på de viktige valgene som ikke gjøres hvert andre år ved en urne, men hver dag i butikken, på kjøkkenet og på restauranten.

– Vi mennesker er i den posisjon at vi har svært mange valgmuligheter. Ved å velge vegetarisk mat viser vi hensyn til dyrene, bidrar helt konkret til å hindre lidelse for dem og gjør samtidig en av de kanskje viktigste innsatsene vi kan gjøre for miljøet. NOAH tror at mange egentlig ønsker å velge vegetarisk – når 40 % av befolkningen sier at de har betenkeligheter med sitt kjøttforbruk tyder det på nettopp det. Med NOAHs vegetar-arrangement gjør vi dette valget synlig, vi ønsker å inspirere og oppmuntre folk til å ta hensyn til dyr gjennom valg i hverdagen, sier veterinær i NOAH, Siri Martinsen.

Over 1000 smaksprøver ble delt ut, og NOAH gav også politikerne som hadde stilt seg opp langs gågaten den samme helgen en smaksprøve.

Charlotte og Viktoria stilte opp for NOAH og hjalp til med å dele ut informasjon og mat. Foto: NOAH.

Modell, musiker og programleder Charlotte Thorstvedt hjalp NOAH denne dagen:

– Hvis bare folk blir litt mer opplyst om hvordan kjøtt egentlig havner på tallerkenen, og at de innser at dyr er levende vesener som har følelser, som kan kjenne smerte, så tror jeg mange ville ha sluttet å spise kjøtt. Det handler om å erkjenne det faktumet, og ikke bare se på dem som et produkt. En god start kunne være å gjøre en dag i uka vegetarisk. Det er veldig enkelt å gjøre det! Det er så mange andre gode ting man kan spise, sier Charlotte Thorstvedt.

Den film-aktuelle skuespilleren Viktoria Winge var også med og delte ut vegetariske smaksprøver til publikum:

– Jeg sluttet å spise kjøtt da jeg var 18 år – fordi dyr også har egenverdi, og vi ikke har rett til å behandle dem som ting. Ettersom jeg har satt meg inn i dette ser jeg flere og flere grunner for hvorfor det er viktig å la være å spise dyr – for dyrenes skyld, for miljøets skyld og for vår egen skyld. Hvis man tenker litt over det, er det enkelt å kunne ut kjøtt, de fleste spiser jo allerede mye vegetarmat, det handler bare om å endre noen få vaner. Det er flott at NOAH prøver å inspirere folk til å prøve mer vegetarisk, sier Viktoria Winge.

Klikk her for oppskrifter og informasjon om maten som ble delt ut.

NOAH vil takke Vitalkost/Viana, Alternativ Mat/Anamma, Funky Fresh Foods, Sunniva Munkelien og kokk Håkon Mella for samarbeid om maten!