Meatless Monday hos Café Sør


I samarbeid med NOAH deltar nå populære Cafe Sør midt i Oslo sentrum på Meatless Monday.

Meatless Monday er en internasjonal kampanje som oppfordrer enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner verden over til å ta det første skrittet mot et sunnere, mer bærekraftig og dyrevennlig kosthold ved å innføre en kjøttfri dag i uken. Initiativet ble lansert av Johns Hopkins University i USA i 2003, og siden har mange tusen restauranter, universiteter, sykehus og offentlige kantiner verden over valgt å innføre en vegetardag.

– Vi synes dette er et flott initiativ, og vi vil gjerne bidra til at flere får opp øynene for fordelene ved å spise mer vegetarisk, sier daglig leder hos Café Sør, Ida Sorknes. Seks av åtte medarbeidere her er vegetarianere, og vi er allerede opptatt av å tilby god og variert vegetarisk mat. Hver mandag fremover blir dagens rett vegetarisk, da får man te eller kaffe inkludert i prisen. Vi har flere andre vegetariske og veganske alternativer, og tilbyr selvsagt soyamelk til kaffen.

NOAHs vegetarteam jobber aktivt med å spre Meatless Monday i Norge, og leder for vegetarkampanjen, Kaisa Hautala, sier:

– Vi er veldig glade for å ha Café Sør med på kampanjen vår, vi merker et stort engasjement rundt det å øke tilbudet av vegetarisk mat her i Norge. Vi ligger langt bak våre naboland på dette området og denne kampanjen vil forhåpentligvis bidra til at enda flere får øynene opp for hvor god vegetarisk mat kan være. I tillegg bidrar vegetarisk til å spare klima, miljø, ressurser, egen helse og dyr – alle vinner!