Lillian Müllers vegetaroppfordring


Mens kjøttbransjen arrangererte kjøttkonferanse i Oslo, oppfordret NOAH – for dyrs rettigheter folk på Karl Johan til å velge vegetarisk, sammen med kostholdsinspirator Lillian Muller som for tiden er på Norges-turne.

Det ble delt ut mye informasjon og mange tok vegetarløftet. Foto: NOAH.

Landbruksdepartementets statssekretær var 1. september tilstede på en konferanse arrangert av kjøttindustrien:

– NOAH reagerer på konferansens fremstilling av seg selv som «årets viktigste kostholdskonferanse». Dette fremstår som en rendyrket kjøttkonferanse, og det er strengt talt ikke mer fokus på kjøtt vi trenger i dag – med mindre det er fokus på hvordan vi drastisk skal redusere kjøttforbruket. Med den samlede norske kjøttbransjen som arrangør, har NOAH berettiget tvil om at dette kommer til å bli fokus på dagens konferanse. Som en reaksjon på konferansen vil NOAH sammen med den stadig mer populære kostholdsinspiratoren og tidligere modell, Lillian Muller, oppfordre folk flest til velge vegetarisk i en aksjon på Karl Johan i dag, sier leder i NOAH – for dyrs rettigheter, Siri Martinsen.

NOAHs aktive holdt nye vegetarbannere på Karl Johan. Foto: NOAH.

Lillian Muller feiret nyig sin 60-års dag, og er for tiden på Norges-turne hvor hun holder en rekke foredrag og medieopptredener om sitt veganske kosthold som er hennes naturlige valg for seg selv, dyrene og miljøet:

– Jobben min nå er å holde foredrag om “cruelty free living” – en plante-basert livsstil. Om jeg kan være et eksempel for andre om hvordan de kan få det bedre selv og i tillegg leve et mer hensynsfullt liv, så er det noe av det mest meningsfulle jeg kan gjøre. Jeg fyller 60 år i år og har vel så mye energi som da jeg var 20. Jeg ble selv vegetarianer da jeg var 27 år, men jeg reagerte på slakting av dyr allerede som liten. Jeg vokste opp på gård i Fevik og vi hadde griser som jeg fikk så godt forhold til – det var forferdelig hver gang en gris skulle slaktes, forteller Lillian Muller.

På Egertorget snakket NOAH og Lillian Muller med folk om hvordan man kan spise dyrevennlig og miljøvennlig. Det ble også delt ut gratis vegansk kake og en startbag til de ti første som ble med på «Det Vegetariske Løftet» og lovet å velge vegetarisk fremover.