Heller vegetarisk enn eksotisk kjøtt


”Pølsespesialisten” Narvesen skal nå utvide pølseutvalget sitt ved å sette eksotisk kjøtt som krokodille, struts og bison på menyen. Markedssjef for Narvesen, Stian Breivik i Reitangruppen, sier til Dagbladet – Nye og spennende smaker gir variasjon og matglede for våre kunder, og denne kampanjen er vi ekstra stolte av. Dette er et veldig spennende skritt for pølsespesialisten Narvesen, og markerer at vi virkelig tar norske forbrukere på alvor når det gjelder å tilby variasjon og mangfold.

NOAH har tidligere oppfordret Narvesen til å selge vegetariske pølser slik at den stadig voksende kundegruppen som foretrekker vegetarisk også har et alternativ. Per dags dato selges ikke vegetariske pølser hos Narvesen i Norge, mens det i Sverige både er vanlig på vanlige gatekjøkken og hos mange Pressbyrån (svensk Narvesen) og 7-Eleven (som også eies av Reitangruppen) i de største svenske byene.

– Kjøttalternativer finnes det nok av, hvis Narvesen virkelig er opptatt av å tilby variasjon og mangfold det er på høy tid å tilby et vegetarisk alternativ. Det å tilby vegetarisk er inkluderende og vil gi valgmuligheter både til de som ikke spiser kjøtt, eller som bare ønsker å spise sunnere og mer bærekraftig. NOAH har nå gjentatt sin oppfordring overfor Narvesen og Reitangruppen og vi håper de vil ta den til etterretning denne gangen. Vegetarisk pølser smaker minst like godt som kjøttpølser og er i tillegg sunnere, mer miljøvennlig og ikke minst dyrevennlig. NOAH stiller også spørsmål ved bruken av eksotisk kjøtt, hvor helt nye dyrevelferdsproblemer kommer i tillegg til de som allerede foreligger ved produksjon av kjøtt i Norge. I verste fall kan man også risikere å importere fra produksjoner som ville vært ulovlig i Norge, sier Kaisa Hautala, leder for NOAHs vegetarkampanje.

Vil du ha vegetariske pølser? Ta kontakt med markedssjef i Narvesen, Stian Breivik og fortell på en høflig måte at du ville satt pris på vegetariske alternativer: stian.breivik@reitanconvenience.no