Hjelp Japans delfiner!


Foto: NOAH – for dyrs rettigheter

Hvert år blir tusenvis av delfiner drept i Japan. Mange av de i en skjult bukt i Taiji, Japan.

Havet farges rødt når slakten på delfinene begynner.

Den kontroversielle og Oscarvinnende dokumentarfilmen “The Cove” viser den brutale delfinfangsten som foregår i bukta Taiji i Japan. Et amerikansk kamerateam, med Paul Watson som støttespiller, driver geriljataktikk for å komme denne lyssky industrien til livs. En av hovedaktørene i aksjonen er Richard O’Barry som trente delfinene til TV-showet «Flipper» på 60-tallet, men som siden har brukt all sin tid på å bekjempe den brutale delfinindustrien.

I bukta, som kun kan nås fra havet, skremmes delfiner inn på grunnere farvann av fiskere. Et nett settes så opp slik at delfinene ikke kan unnslippe, og de holdes fanget i bukten over natten. Senere kommer fiskerne tilbake, og delfinene blir så brutalt slaktet. Fiskerne plukker ut de «beste» eksemplarene, gjerne hunnkjønn, som blir solgt til akvarier verden over. Les mer her
Filmen The Cove setter fokus på vår utnytting av sjøpattedyr, og hvordan dette fører til lidelse for mange dyr og blir sett på som stadig mer uakseptabelt verden over. Det er en grusom og viktig film som understreker at vi mennesker har makt til å utnytte andre – men ikke nødvendigvis rett til det. NOAH har for øvrig i sin tid samarbeidet med Richard O.Barry for å stanse fangst av spekkhoggere i norske farvann for salg til japanske delfinarier – heldigvis lykkes vi!, sier veterinær Siri Martinsen i NOAH.
Filmen vant Oscar for beste dokumentar i 2010 og har i tillegg vunnet og blitt nominert til en rekke andre priser.

Hva kan du gjøre?

  • Kontakt den japanske ambassaden i Oslo. E-post: info@os.mofa.go.jp, tlf: 22 01 29 00
  • Ta kontakt med norske medier og be de dekke det som skjer. Send e-post og ring inn til lokalaviser, landsdekkende aviser, TV-kanaler og ukeblader.
  • Besøk: http://savejapandolphins.org/for å engasjere deg mer, og signer deres underskriftskampanje.
  • Bli medlem i NOAH så vi kan gjøre mer arbeid for dyrene.
  • Spre informasjon på sosiale medier, som facebook, twitter, bloggen din osv.
  • Kjøp filmen The Cove og arranger filmkveld for venner, og lån den ut til de du kjenner. Filmen kan kjøpes i nettbutikken vår.
  • Besøk aldri akvarier eller show som har delfiner!