Underskriftskampanjer for hundene Odin og Majlo


Det har vært mye oppmerksomhet på de to hundene Odin og Majlo. Facebook gruppene vokser, kronerulling er startet, og nå er det også satt igang underskriftskampanjer.

Odin

Grand danoisen Odin skal avlives etter å ha dyttet en femåring slik at han fikk et blåmerke og en rift på kinnet, melder Nettavisen. Odin bor sammen med barn og hele familien er svært glad i ham, ingen påstår at hunden er såkalt “aggressiv” – men hundeloven hjemler for liberal avlivingspolitikk, noe foreldrene til barnet som kom bort til Odin og ble dyttet av ham, har valgt å benytte. Odins eiere ønsker å gå rettens vei, da de mener tilfellet avslører at hvilken som helst hund kan risikere å dø som følge av helt normal lekeadferd.

Bli med i facebook gruppen her, og skriv under på oppropet her.

Majlo

Amstaffen Majlo ble tatt av politiet etter at eierene fra Sverige hadde tatt han med til Norge uten å vite at amstaff er en ulovlig rase. Maljo er også en familiehund, og familien har en liten baby. Kun bestemor i huset var til stede da politiet kom på døren etter et tips, da hun er fra Polen og ikke forstår norsk, tok politiet ganske enkelt hunden med seg – eierne mener hunden må ha blitt jaget rundt i huset og blitt så redd at hun tisset inne. Eierne ble ikke kontaktet av politiet vha telefon før episoden, de ble ikke stoppet i tollen – tvert imot hadde tollerne flere ganger hilst på hunden uten å si noe. Majlos familie ønsker nå bare å få hunden tilbake, så de si opp jobbene sine og flytte til Sverige igjen.Men politiet vil avlive Majlo hvis ikke eierne kan finne papirer på at hun er lovlig innen 14 dager – hvilket de så klart ikke kan.

Bli med i facebook gruppen her, og skriv under på oppropet her.

Begge hundene har få uker igjen å leve medmindre politiet velger å ombestemme seg.