Familiedyrene


Dyrene som vi mennesker har i våre familier lever ofte et langt bedre liv enn dyr i industriene. Men også mange famliedyr blir dårlig behandlet. Dyrebutikkene avler dyr på løpende bånd – som avlives hvis de ikke selges unna. I butikkene står kaniner og marsvin i trange bur av metall og plast – de samme burene som butikkene oppmuntrer vordende eiere til å la dyrene leve i. Kattunger avles og dumpes – og blir til hjemløse dyr. Selv om sterilisering og ID-merking av katt kan redde liv, er det mange eiere som lar være. Flere skaffer seg hund uten å tenke over ansvaret – og foreninger som driver omplassering av hund blir fylt opp. Hester holdes for hobbyens skyld, og lever hos mennesker som ikke forstår deres behov. Heller ikke lovverket beskytter familiedyrene godt nok – og noen lover er en direkte fare for dem.

Fakta


Tusenvis

Tusenvis

av katter er hjemløse i Norge

Hundeloven

Hundeloven

førte til dødsdom for vanlige familiehunder før NOAH fikk igjennom ny hundelov

22 timer

22 timer

i døgnet kan hester tvinges til å stå uten bevegelse

Fritt salg

Fritt salg

av herptiler fra 2017, tross dyrevernprotester

Ukjent antall

Ukjent antall

smådyr selges i butikk årlig, uten oppfølging

Ingen regler

Ingen regler

finnes for hvordan dyrebutikker behandler dyr

NOAH oppnår resultater


NOAH jobber for økt bevissthet om dyrs behov, og stadig flere ser at ingen dyr er «burdyr». Vi har reddet flere dyreliv gjennom engasjement i  enkeltsaker som f.eks. hunden Bob. Vi har fått gjennomslag for ny hundelov, hvor vi samlet inn over 80 000 underskrifter for bedre rettsvern for hunder. NOAH har også fått økt fokus på hvordan man best kan hjelpe hjemløse katter, og behovet for avlsforbud mot uetisk avl av hund, katt og andre dyr.  NOAH bidrar også til å bevisstgjøre Mattilsynet på alternativer til avliving av dyr i nød, og har reddet mange dyr som er truet med avliving.

Hjelper hunder

Hjelper hunder

som f.eks "Bamse" og "Bob" ved å bidra til lovendring

Redder katter

Redder katter

ved å jobbe for og igangsette omsorgsprogram/TNR

Sprer kunnskap

Sprer kunnskap

om familiedyrs behov, og at ingen dyr er skapt for bur

Aktuelle kampanjer for familiedyrene


"Ta imot min grenseløse beundring for det kompromissløse arbeidet NOAH har gjort for å gjøre små og store dyreliv bedre - noe som også skaper litt bedre dyreeiere."

Brita Møystad, programleder

Anbefalte artikler


Foto: Hendrik Zeitler

NOAH jobber hardt for å øke rettsvernet og velferden til familiedyrene,

MEN VI TRENGER DIN HJELP.