NOAH logo
Forsiden > Ville dyr > Pressemelding: Anmeldes… 10. jun 2011

Pressemelding: Anmeldes for å ha pint ihjel fredet stålorm

Jorunn Bergflødt tok på grotesk måte livet av tre stålormer som var kommet inn i huset hennes på Re.  Først klipte hun dem i to, og deretter helte hun varmt vann over dem.  De sprellet lenge etterpå, forteller hun til NRK Østafjells. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/vestfold/1.7666140

– Stålormen er fredet.  Den er helt harmløs, og kan uten problem flyttes hvis den forviller seg inn i hus.  At Jorunn Bergflødt synes det var en motbydelig opplevelse å få dyrene inn i huset, er ingen formildende omstendighet.  Det er også noen som ikke liker katter, hunder og andre dyr, men de kan selvfølgelig ikke ta livet av dem av den grunn, og med metoder som de selv finner for godt, sier Jenny Rolness i NOAH – for dyrs rettigheter. 
 
– Bergflødt har gjennom grov dyremishandling og drap på en fredet art brutt med flere lovbestemmelser.  Det er en selvfølge at hun anmeldes, og vi tar det som en selvfølge at hun blir straffet.  Reptiler har avanserte nervesystem, som ligner vårt eget, og det er ingen tvil om at stålormene som Bergflødt drepte ble påført store og langvarige lidelser.  Dette er noe av det mest groteske vi har hørt om når det gjelder avliving av dyr her i landet. 
 
NOAH oppfordrer andre som får stålorm inn i huset om å holde seg til loven og opptre hensynsfullt.  Dyrene er fullstendig harmløse, og det er ingen problem å ta dem over i en sekk og flytte dem ut igjen i naturen. Stålormer lever av snegler og meitemark, så for de som ikke ønsker brunsnegler i hagen bør stålormen være en velkommen gjest.
 
Kilde og utfyllende informasjon fra Folkehelseinstituttet: http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233

Kontakt: 
NOAH – for dyrs rettigheter, v/Jenny Rolness, tlf. 57740603

Bli medlem