NOAH logo
Forsiden > Ville dyr

Ville dyr

15 nov. 2018: Ville dyr »

Landbruksministeren har nylig uttalt at «alle bør få smake på viltet», og har øremerket to millioner kroner for å rekruttere nye jegere. NOAH mener politikken er feilslått. Les mer »

20 jun. 2017: Ville dyr »

NOAH har flere ganger påklaget praksisen hvor ender importeres og settes ut for å jaktes på - og nå ser det endelig ut til å gi resultater. Les mer »

1 feb. 2017: Ville dyr »

Etter å ha blitt tipset om at flere jegere har lagt ut videoer og bilder som viser ulovlig jakt på mink i en lukket Facebook-gruppe tidligere i år, har NOAH nå anmeldt fire minkjegere fra ulike steder i landet. Bildematerialet viste minker som blir angrepet og revet i filler av jakthunder, mens jegerne filmer og [...] Les mer »

9 nov. 2016: Ville dyr »

Mange dyr sliter med å finne mat på vinteren, og dessverre er det vanlig at flere fugler ikke overlever vinterhalvåret. - Heldigvis er det mulig å hjelpe dem! Les mer »

3 feb. 2016: Ville dyr »

En forskrift som skal gi ville dyr nødvendig vern mot avliving i yngletiden har blitt utsatt gang på gang. Nå krever NOAH handling! Les mer »

23 jul. 2014: Ville dyr »

Bare den siste måneden har NOAH anmeldt fire alvorlige mishandlingssaker mot måker, alle med døden til følge. Les mer »

17 jul. 2014: Ville dyr »

Roger Brendhagen er naturfotograf. Men hans portefølje strekker lengre enn ørnerygger og bjørnesmil. Han har også sansen for de mislikte og utstøtte. Les mer »

13 jun. 2014: Ville dyr »

Miljø- og klimadepartementet har nå satt ned foten for forsøk på jakt med pil og bue. Dette er en viktig seier for ville dyr, som NOAH har jobbet hardt for å vinne. Les mer »

11 mar. 2014: Ville dyr »

Rådyr holder ofte sammen. Klima- og miljødepartementet skal nå avgjøre hvorvidt buejakt likevel skal innføres som en prøveordning i Norge. Vær med å fortell departementet hvorfor dette ikke må skje! Les mer »

28 feb. 2014: Ville dyr »

Skuddpremie er en følge av et foreldet og forvrengt syn på dyr og natur. Naturens dyr fremstilles som "skadedyr" og drepes primært i den tro at det kan øke jegernes jaktutbytte. Les mer »

1 jul. 2013: Ville dyr »

Dyreforsøket hvor hjorter skulle skytes med pil og bue er nå avslått i Forsøksdyrutvalget. Seieren er i stor grad takket være NOAH. Les mer »

13 jun. 2013: Ville dyr »

NOAH følger opp saker som gjelder avliving av ville dyr i hekke- og yngletiden, og vi ber nå om tips om slik lovstridig avliving. Les mer »

13 jun. 2013: Ville dyr »

Hjort er offer for troféjakt. Rundt 30 hjorter på Svanøy hjortesenter skal etter planen avlives i et forsøk til høsten, i forbindelse med en utredning om drapseffekten ved buejakt. Les mer »

6 mai. 2013: Ville dyr »

Nettet som er satt opp over handelshuset Berggården i Rørvik i Vikna kommune var ment å forebygge hekking, men fungerer i stedet som fangstnett. Les mer »

9 jan. 2013: Ville dyr »

En måned før utslippet i Akerselva offentliggjorde Mattilsynet et skriv hvor de stiller seg kritiske til rehabilitering av dyr som ikke er på listen over utrydningstruede arter. Les mer »

24 des. 2012: Ville dyr »

Seks ender har nå mistet livet etter at det rant ut antatte 19 000 liter fyringsolje i Akerselva, som følge av en lekkasje i Hafslunds anlegg på Ullevål rett før jul. Les mer »

9 des. 2012: Ville dyr »

Etter intens innsats fra NOAH, ble det i sommer klart at jaktinteressene ikke fikk starte med buejakt. Les mer »

8 okt. 2012: Ville dyr »

Det som for jegerne er ”det vakreste eventyr” som de så frydefullt beskriver det – er for dyrene årets verste tid, der de jages og skytes for rekreasjon. Les mer »

15 jun. 2012: Ville dyr »

Miljøverndepartementet har vedtatt at det ikke blir prøveordning med buejakt - av hensyn til dyrene. Dette er en foreløpig seier for NOAH, som holdt innlegg for Miljøverndepartementet om denne saken. Les mer »

13 mar. 2012: Ville dyr »

Norges Buejegerforbund har søkt om å få gjennomføre en prøveordning med buejakt på rype og elg i Norge. Nå trenger vi din hjelp til å protestere. Les mer »