NOAH logo
Forsiden > Ville dyr

Ville dyr

11 jun. 2019: Ville dyr »

Miljødirektoratet er instruert av Landbruksdepartementet til å sende på høring en forskrift hvor 2,1 millioner skal gå til «tiltak som fremmer jaktbasert friluftsliv» og «vilt som en høstbar ressurs» rettet mot barn og unge. Her kan du lese NOAHS høringssvar. Les mer »

23 mai. 2019: Ville dyr »

Det er svært viktig å hjelpe de pollinerende insektene som humler og bier, og her kan du få gode tips til hva du kan gjøre for insektene i sommer. Les mer »

11 des. 2018: Ville dyr »

Her kan du lese NOAHs brev som ble sendt til alle kommunene i Norge, hvor vi fraråder innføringen av skuddpremier. Skuddpremier medfører ikke bare økt jaktpress, men også økt fare for skadeskyting og forringet status for artene som urettmessig henges ut som «skadedyr». Les mer »

15 nov. 2018: Ville dyr »

Landbruksministeren har nylig uttalt at «alle bør få smake på viltet», og har øremerket to millioner kroner for å rekruttere nye jegere. NOAH mener politikken er feilslått. Les mer »

20 jun. 2017: Ville dyr »

NOAH har flere ganger påklaget praksisen hvor ender importeres og settes ut for å jaktes på - og nå ser det endelig ut til å gi resultater. Les mer »

1 feb. 2017: Ville dyr »

Etter å ha blitt tipset om at flere jegere har lagt ut videoer og bilder som viser ulovlig jakt på mink i en lukket Facebook-gruppe tidligere i år, har NOAH nå anmeldt fire minkjegere fra ulike steder i landet. Bildematerialet viste minker som blir angrepet og revet i filler av jakthunder, mens jegerne filmer og [...] Les mer »

9 nov. 2016: Ville dyr »

Mange dyr sliter med å finne mat på vinteren, og dessverre er det vanlig at flere fugler ikke overlever vinterhalvåret. - Heldigvis er det mulig å hjelpe dem! Les mer »

3 feb. 2016: Ville dyr »

En forskrift som skal gi ville dyr nødvendig vern mot avliving i yngletiden har blitt utsatt gang på gang. Nå krever NOAH handling! Les mer »

23 jul. 2014: Ville dyr »

Bare den siste måneden har NOAH anmeldt fire alvorlige mishandlingssaker mot måker, alle med døden til følge. Les mer »

17 jul. 2014: Ville dyr »

Roger Brendhagen er naturfotograf. Men hans portefølje strekker lengre enn ørnerygger og bjørnesmil. Han har også sansen for de mislikte og utstøtte. Les mer »

13 jun. 2014: Ville dyr »

Miljø- og klimadepartementet har nå satt ned foten for forsøk på jakt med pil og bue. Dette er en viktig seier for ville dyr, som NOAH har jobbet hardt for å vinne. Les mer »

11 mar. 2014: Ville dyr »

Rådyr holder ofte sammen. Klima- og miljødepartementet skal nå avgjøre hvorvidt buejakt likevel skal innføres som en prøveordning i Norge. Vær med å fortell departementet hvorfor dette ikke må skje! Les mer »

28 feb. 2014: Ville dyr »

Skuddpremie er en følge av et foreldet og forvrengt syn på dyr og natur. Naturens dyr fremstilles som "skadedyr" og drepes primært i den tro at det kan øke jegernes jaktutbytte. Les mer »

1 jul. 2013: Ville dyr »

Dyreforsøket hvor hjorter skulle skytes med pil og bue er nå avslått i Forsøksdyrutvalget. Seieren er i stor grad takket være NOAH. Les mer »

13 jun. 2013: Ville dyr »

NOAH følger opp saker som gjelder avliving av ville dyr i hekke- og yngletiden, og vi ber nå om tips om slik lovstridig avliving. Les mer »

13 jun. 2013: Ville dyr »

Hjort er offer for troféjakt. Rundt 30 hjorter på Svanøy hjortesenter skal etter planen avlives i et forsøk til høsten, i forbindelse med en utredning om drapseffekten ved buejakt. Les mer »

6 mai. 2013: Ville dyr »

Nettet som er satt opp over handelshuset Berggården i Rørvik i Vikna kommune var ment å forebygge hekking, men fungerer i stedet som fangstnett. Les mer »

9 jan. 2013: Ville dyr »

En måned før utslippet i Akerselva offentliggjorde Mattilsynet et skriv hvor de stiller seg kritiske til rehabilitering av dyr som ikke er på listen over utrydningstruede arter. Les mer »

24 des. 2012: Ville dyr »

Seks ender har nå mistet livet etter at det rant ut antatte 19 000 liter fyringsolje i Akerselva, som følge av en lekkasje i Hafslunds anlegg på Ullevål rett før jul. Les mer »

9 des. 2012: Ville dyr »

Etter intens innsats fra NOAH, ble det i sommer klart at jaktinteressene ikke fikk starte med buejakt. Les mer »