NOAH logo
Forsiden > Dyr i underholdning > Voldelig behandling av… 4. okt 2006

Voldelig behandling av hunder på Arnardo

Medlemmer av NOAH – for dyrs rettigheter avdekker nå bruk av fysisk vold mot dyr på Arnardo. Hardhendte dyrepassere og klynkende dyr var synet som møtte NOAH-aktivistene bak sirkusteltet, mens sirkusforestillingen utspilte seg i manesjen.

Aktivister fra NOAH fikk nylig filmet bak kulissene på sirkus Arnardo. Det som møtte dem var alt annet enn hyggelig for dyrene. Hunder ble slått i hodet, slengt rundt og kastet inn i små bur. Dette så ut til å være del av den rutinemessige behandlingen av dyrene

– Vi fikk tilfeldigvis filmet en dyrepasser som under børsting av hundene utviste svært hardhendt adferd. Det var dyrenes klynking som tiltrakk vår oppmerksomhet. Når vi kikket mellom vognene så vi en alt annet enn vennlig behandling, forteller pressekontakt Thomas Hvål Olsen fra NOAH, som såvidt fikk fanget opptrinnet på film før han måtte løpe fra stedet for at ikke kameraet skulle bli ødelagt.

Hundene på sirkus Arnardo ble holdt i små metallbur da NOAH var til stede. Noen av burene som hang på veggen av bilen var overfylt med små hunder.

– Vi oppfordrer folk til å få opp øynene og la være å besøke sirkus med dyr. Vi kommer også til å anmelde sirkuset på bakgrunn av den behandlingen vi så at hundene fikk, sier Olsen.

Sirkusene driver sin utnytting av dyr på dispensasjon fra dyrevernloven. Selv om det i realiteten er forbudt å utnytte dyr for underholdningens skyld, kan sirkusene gjøre dette fordi Mattilsynet gir dem unntak fra loven. Du kan bidra til at Arnardos behandling av dyr får konsekvenser ved å kontakte Mattilsynet og be dem om å trekke tilbake fremvisningstillatelsen.

Bli medlem