NOAH logo
Forsiden > Dyr i underholdning > Vold avslørt mot elefant… 9. mai 2011

Vold avslørt mot elefant fra “Vann til elefantene”

Mandag slapp dyrevernsorganisasjonen Animal Defenders International (ADI) skjulte opptak av trening av elefanten Tai som er med i filmen “Vann til elefantene” som for tiden går på kino. I filmen kan man se bruk av vold og tvang i treningen. NOAH – for dyrs rettigheter er ADIs samarbeidspartnere i Norge, og oppfordrer nå nordmenn til å boikotte filmen.

En av elefantene får skåret av støttennene med sag.

Mandag presenterte dyrevernsorganisasjonen Animal Defenders International (ADI) skjulte opptak av trening av elefanten Tai som er med i filmen “Vann til elefantene” som for tiden går på kino. I film-avsløringene kan man se bruk av vold og tvang i forbindelse med treningen. NOAH – for dyrs rettigheter er ADIs samarbeidspartnere i Norge, og oppfordrer nå nordmenn til å boikotte filmen.

Nå har det kommet ut en sjokkerende video som avslører en annen virkelighet:

  • Elefanter, inkludert Tai, blir gitt elektrisk sjokk flere ganger i forbindelse med trening.
  • Tai skriker når hun blir tvunget til å stå på hodet.
  • Elefanter, inkludert Tai, blir slått på kroppen og føttene med elefantkrok.
  • En babyelefant får en elefantkrok i munnen under trening og skriker av smerte.
  • En elefant blir holdt fast med bruk av elefantkrok for at trenerne skal fjerne støttennene med sag.

– Vi vet at det rutinemessig blir brukt vold og tvang i trening av elefanter på sirkus, og det er dessverre ikke annerledes med dyr som brukes i film. For å ha total kontroll over disse dyrene, tvinges de til lydighet. Vi oppfordrer nordmenn som vil på kino å styre unna “Vann til elefantene” og heller velge andre filmer som ikke har innebåret lidelse for dyr, sier koordinator for NOAHs sirkuskampanje Thomas H. Olsen.

Les artikkel om saken på ABC nyheter.

Se filmen under:

Bli medlem