NOAH logo
Forsiden > Dyr i underholdning > Peru forbyr ville dyr i… 23. aug 2011

Peru forbyr ville dyr i sirkus!

Presidenten i Peru, Alan Garcia signerte nylig et forslag om å forby ville dyr i sirkus. Dette kom etter en lang kampanje fra NOAHs samarbeidspartnere, Animal Defenders International (ADI) og lokale dyrevernsorganisasjoner i Peru.

Peru er nå det andre landet i Sør Amerika til å forby bruken av ville dyr i sirkus, med Bolivia som første land i verden til å forby alle dyr. Andre land som nå vurderer det samme er Brazil, Ecuador og Colombia.

Leder i ADI, Jan Creamer sier: “Vi er veldig glade og applauderer denne fantastiske avgjørelsen fra Garcia, og kongressen i Peru. Sør Amerika er ledende på dette området nå.»

Representanter Alexander Rebaza (APRA) og Jose Urquizo (Gana Peru) introduserte forslaget og har jobbet hardt med å få det gjennom. Urquizo sier: “Dette vil gjøre oss et mer moderne og sivilisert samfunn».

NOAH håper Norge også nå vil ta skrittet og forby ville dyr på sirkus, slik flere andre land har gjort.

– Det er flaut at Norge henger så langt etter når det gjelder dyrs rettigheter, nå er det på tide at Lars Peder Brekk signerer forslaget han fikk for over et år siden av Mattilsynet om å forby ville dyr på norske sirkus, sier koordinator for NOAHs sirkuskampanje Thomas H. Olsen.

For mer informasjon om dyr på sirkus, se www.sirkus.info.

Bli medlem