NOAH logo
Forsiden > Dyr i underholdning > Oppfordrer til boikott… 23. jun 2008

Oppfordrer til boikott av “Speed Racer”

Den amerikanske filmen “Speed Racer” som har premiere i Norge i juni, har fått mye kritikk i USA grunnet deres bruk av dyr. Filmen er en ny versjon av den gamle tv-serien med samme navn. Etter flere forslag til alternativer fra en amerikansk dyrevernsorganisasjon, valgte produksjonsselskapet Warner Bros. å bruke en levende sjimpanse.

En kilde som jobbet på filmsettet til “Speed Racer” avslørte nylig at den ungen sjimpansen som hadde rollen som “Chim Chim” ble slått slik at den skulle gjøre som treneren ville. I tillegg ble det rapportert at en ung skuespiller ble bitt av sjimpansen under innspilling av filmen.

– Sjimpanser som blir brukt i film og reklame- industrien blir kynisk tatt fra familiene sine når de er små, ofte kun dager gamle. I naturen ville moren ammet ungene i opptil fire år og det er vanlig at familier holder sammen i over ti år, sier Thomas Hvål Olsen i NOAH. Vi må respektere disse smarte og fantastiske dyrene som er våre nærmeste slektninger, ikke tvinge de til å være skuespillere i en film. Vi oppfordrer nå folk til å boikotte denne filmen og heller velge andre filmer på kino i sommer, eller se den gamle tegneserie versjonen isteden, avslutter Olsen.

Bli medlem