NOAH logo
Forsiden > Dyr i underholdning > Norske aktivister nakne… 28. jun 2006

Norske aktivister nakne mot tyrefekting

Pressekontakter:
Thomas Hvål Olsen, aktivistkoordinator NOAH, tlf. 93451506
Ellen Marion Jakobsen, NOAH-aktivist i Pamplona, tlf. 91747825

For femte året på rad arrangerer PETA (People for Ethcical treatment of Animals) anti-tyrefektingsløpet «Running of the nudes» i Pamplona, Spania. Og for første gang er det i år med fire aktivister fra NOAH – for dyrs rettigheter som skal være med i naken-løpet mot dyremishandling.

– Tyrefekting er dyreplageri på det verste, og direkte tortur for oksene, sier NOAHs aktivistkoordinator, Thomas Hvål Olsen. Han skal selv reise til Pamplona i juli sammen med tre andre aktivister.

Det er tilsammen nærmere tusen aktivister fra hele verden som har meldt seg på løpet. Det blir i tillegg veganske grillfester, og andre dyrerettighetsarrangementer. PETA`s «Running of the nudes» har fått mye mediadekning de siste fem årene, og i fjor var det representanter fra over 20 land som var med i løpet. Aksjonene og oppmerksomheten har også tydelig effekt; de siste årene har flere spanske byer forbudt tyrefekting. Barcelona var først i April 2004, og etter kom Torello, Calldetenes og Olot.

Ellen Marion Jakobsen, en av NOAH-aktivistene som gjerne kler av seg for dyrenes sak kan bekrefte at de gleder seg til å delta i den humoristiske protesten mot den alvorlige dyremishandleingen: – Vi som deltar vet at vi protesterer mot noe som er blodig alvor for tusenvis av levende dyr hvert år. Men ved å bruke humor kan man vise denne grufulle tradisjonen i et annet lys: Det burde være mer underholdende og gøy å se på nakne mennesker løpe gjennom gatene enn skrekkslagne, torturerte dyr…

– Vi mener det er viktig at aktivister fra så mange land som mulig deltar – det er tross alt turister fra alle disse landene som holder tyrefektingen i live. Spanjoler flest ønsker jo en slutt på dyremishandlingen, men turistenes penger veier tyngre. Når vi nå drar til Spania og hiver fillene, oppfordrer vi samtidig alle norske turister til å gjøre det samme – du får bedre samvittighet og mer moro av å delta i «Running of the Nudes» enn å sitte på tyrefektingsarenaen og se at dyr pines for underholdningens skyld, avslutter Hvål Olsen

Bli medlem