NOAH logo
Forsiden > Dyr i underholdning > NOAH protesterer mot… 20. jan 2008

NOAH protesterer mot hvitmaling av sirkus Arnardo

NRK har fulgt sirkus Arnardo gjennom fjordårets sirkus-sesong, og resultatet er 8 episoder som kritikkløst hvitmaler sirkusets dyrehold. NOAH oppfordrer nå publikum til å protestere overfor NRK og Arnardo.

I flere år har NOAH – for dyrs rettigheter dokumentert og kartlagt hvordan dyr blir behandlet på norske sirkus, og konklusjonen er klar – dyrene blir trenet med vold og tvang, står innesperret i bur eller fastlenket store deler av tiden og utfører stereotyp tvangsadferd. Dyr hører ikke hjemme i sirkus som underholdning for mennesker. Mattilsynet har flere ganger avdekket dårlige forhold for dyrene på sirkus Arnardo, samtidig som NOAH har filmet vold mot hunder og avslørt at katter blir tvunget til å hoppe gjennom brennende ringer, i strid med tillatelse fra myndighetene. NOAHs filmmateriale ble forelagt elefanteksperter som kunne bekrefte at dyrene ytrer smerte – og frykskrik.

– Gang på gang har vi dokumentert vold mot dyr på norske sirkus, jeg har sett det med mine egne øyne, sier aktivist koordinator i NOAH Thomas Hvål Olsen. Arne Arnardo startet sirkuset i 1949, og uttalte at han bare ville spre glede. – Det gjør de ikke ved å tvinge dyr til å reise rundt i trange transportvogner til 140 steder, for å utføre ofte unaturlige og anstrengende øvelser i 200 forestillinger hvert år, sier Olsen.

NOAH har jobbet lenge med å få et forbud mot å bruke dyr som underholding i sirkus, og oppfordrer nå flest mulig til å kontakte NRK og forklare hvordan dyr blir behandlet på Arnardo, og at dyr ikke hører hjemme i sirkus. NOAH ber også folk kontakte Arnardo og be de slutte å bruke dyr, og heller la mennesker ta seg av underholdningen.

– Norge må få opp øynene for disse overgrene som blir gjort mot dyr hos Arnardo og de andre sirkusene, det er på tide å la dyrene slippe fangenskapet i lenker og trange vogner på norske veier hos Arnardo, avslutter Olsen

Bli medlem